24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρόγραμμα εκπαίδευσης για ασφαλείς δρόμους από το efood

Ειδήσεις Ελλάδα

Έναν χρόνο εφαρμογής στην πράξη συμπλήρωσε η σημαντική πρωτοβουλία που έχει αναλάβει το efood, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και αφορά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα οδικής ασφάλειας, το Safe Roads by efood. Με τον τρόπο αυτό το efood επενδύει στην ασφάλεια των διανομέων του αλλά και τη γενικότερη καλλιέργεια της κουλτούρας της ασφαλούς οδήγησης, που αποτελούν προτεραιότητα για την εταιρεία, μιας και διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες ομάδες διανομέων σε 100 πόλεις της Ελλάδας.

Το Safe Roads by efood κινείται γύρω από τρεις πυλώνες, την ασφαλή οδήγηση από την πλευρά των διανομέων τoυ efood, την ευαισθητοποίηση του ελληνικού κοινού για την οδική συμπεριφορά αλλά και τις δράσεις παρέμβασης και εκπαίδευσης για τη βελτίωση των συνθηκών οδήγησης στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αξιοποιεί την πλατφόρμα του efood riders Academy, μια online εκπαιδευτική πλατφόρμα, που σκοπό έχει οι διανομείς της εταιρείας να αναπτύσσουν και να εξελίσσουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητες τους τόσο για την εργασία όσο και για την καθημερινότητά τους. Όπως επισημαίνει το efood, «η εκπαίδευση είναι το όχημα με το οποίο μπορεί κάποιος συνεχώς να μαθαίνει τον εαυτό του, να ανακαλύπτει νέους ορίζοντες, να αυξάνει την παραγωγικότητά του και τελικά να εξελίσσεται».

Οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με εξειδικευμένους επαγγελματίες του χώρου από τη Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης Θανάσης Χούντρας. Σύμφωνα με τον κ.Χούντρα ιδρυτή του Riding School Εκπαιδευτικό Κέντρο στo Πολυδένδρι, πρόκειται για «μια συνεργασία που ξεκίνησε από μια συζήτηση για το αν και πώς θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε έναν χάρτη ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των διανομέων στην οδική ασφάλεια. Και τελικά μετά από ώρες συναντήσεων και αλληλεπίδρασης, φτάσαμε μέχρι στιγμής να έχουμε ήδη κάνει τα πρώτα δύο βήματα πάνω σε αυτό το χάρτη και να συνεχίζουμε ολοταχώς για τα επόμενα. Γιατί το efood έχει μια αξιοθαύμαστη συνέπεια, συνέχεια και θέληση στην εκπαίδευση των riders για την οδική ασφάλεια και όχι μόνο». Και συμπλήρωσε λέγοντας πως «κάθε rider κάνει πολλά περισσότερα οχηματοχιλιόμετρα σε σχέση με το μέσο οδηγό μηχανής, άρα η εκπαίδευση σε θέματα οδικής ασφάλειας γίνεται ακόμη πιο σημαντική. Έτσι αποκτά μεγαλύτερη συνειδητότητα σχετικά τους κινδύνους που υπάρχουν στο δρόμο και δεξιότητες για την πρόληψη, τη διαχείριση και την αποφυγή τους».

Πριν λίγο καιρό, έγινε διαθέσιμο το πρώτο course το οποίο μεταξύ άλλων περιελάμβανε τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι εμπλέκονται σε τροχαία ατυχήματα καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να μην εμπλακούν στο μέλλον.Επιπλέον περιελάμβανε σενάρια που συναντά καθημερινά ένας μοτοσικλετιστής στο δρόμο του και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να τα προβλέψει και να παραμείνει ασφαλής. Ύστερα από την ολοκλήρωση της πρώτης εκπαίδευσης στο course της Οδικής Ασφάλειας στο efood riders Academy app, οι διανομείς έλαβαν τη σχετική βεβαίωση.

Παγκόσμια  Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

Το efood επισκέφτηκε τη Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης Μοτοσυκλέτας Riding School Θανάσης Χούντρας και οι διανομείς της εταιρείας είχαν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις και να μάθουν πολύτιμα tips για την οδική συμπεριφορά και την ασφάλεια. Οι βασικές ερωτήσεις αφορούσαν συμβουλές σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, μάθημα οδικού πολιτισμού, σημεία κίνησης και στάσης μοτοσυκλέτας σε διαφορετικά σημεία του δρόμου, τρόπους πέδησης, τρόπο οδήγησης σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, διαμόρφωση κυκλοφοριακής συνείδησης, ασφάλεια και lane splitting, διαρκή αναζήτηση αιτιών δημιουργίας ατυχημάτων (διάγνωση) και αναζήτηση λύσεων (θεραπεία), ποιότητα ασφάλτου στην Ελλάδα.

Στο 2ο μέρος της συνάντησης ο Θανάσης Χούντρας έκανε  live επίδειξη κάποιων tips με 3 μηχανές διαφορετικού τύπου. Το event ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση rider deal με ειδική έκπτωση σε μαθήματα οδικής ασφάλειας στo Riding School, live κλήρωση ενός δωρεάν μαθήματος Οδικής Ασφάλειας, pocket βιβλιαράκι με συμβουλές οδικής ασφάλειας.

Να σημειωθεί πως ο Θανάσης Χούντρας είναι ο πρώτος Προπονητής Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στην Ελλάδα, αναγνωρισμένος από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ). Αρθρογραφεί στο μηνιαίο περιοδικό “TRACTION Magazine”, ενώ παράλληλα στελεχώνει με θέματα μοτοσυκλέτας την τηλεοπτική εκπομπή “Traction” του STAR. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και σχολών ανά τον κόσμο, για enduro, supermoto, flat track, αλλά και μοτοσυκλέτες δρόμου, συνθέτοντας τελικά ένα δικό του σχολείο, το Riding School. Όπως τονίζει το efood με απλό και απόλυτα κατανοητό τρόπο ο Θανάσης Χούντρας καταφέρνει να μετατρέψει την αμφιβολία και τον φόβο για την οδήγηση σε μια ευχάριστη δραστηριότητα, με πάνω από 7.000 μαθητές να το επιβεβαιώνουν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό