21.7 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Πρόβλεψη σύντομης «ανάρρωσης» για τον ελληνικό τουρισμό

Ειδήσεις Ελλάδα

H Ελλάδα θα είναι μία από τις πρώτες χώρες της Ευρώπης που θα καλωσορίσει και πάλι τουρίστες εκτίμησε χθες η κ. Gloria Guevara, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του πανίσχυρου διεθνούς τουριστικού οργανισμού World Travel and Tourism Counsil.

Με την ευκαιρία της δημοσιοποίησης της ετήσιας έκθεσης για τις επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού το 2019, η κ. Guevara σχολίασε όχι μόνο την εκπληκτική περσινή πορεία της χώρας μας, αλλά υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να επιδοκιμαστεί για την απίστευτα γρήγορη ανταπόκρισή της στην αντιμετώπιση του Co-19, η οποία επέβαλε περιορισμούς πριν ακόμη ο ιός φτάσει στη χώρα.

Έκτοτε η κυβέρνηση συνεργάστηκε στενά με τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, διασφαλίζοντας ότι υπάρχουν πρωτόκολλα και πρότυπα, που όχι μόνο θα οδηγήσουν τη χώρα σε γρήγορη ανάκαμψη, αλλά θα μπορούσε να είναι μια από τις πρώτες χώρες της Ευρώπης που θα καλωσορίσει τους τουρίστες υπογράμμισε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC.

Στην ανάλυση του WTTC επισημαίνεται το πόσο ζωτικής σημασίας για την ελληνική οικονομία είναι ο τουρισμός και σημειώνεται ότι η ισχυρή ανάπτυξη οφείλεται και στην επιτυχημένη πολιτική των κυβερνήσεων, που επικεντρώθηκε στην παράταση της σεζόν πέρα από το καλοκαίρι, στρατηγική που οδήγησε σε αύξηση του αριθμού των επισκεπτών εκτός της παραδοσιακής θερινής περιόδου. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό