16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρωτοφανής απαξίωση του Συμβουλίου από τον Δήμαρχο

Ειδήσεις Ελλάδα

 

Σε μία πρωτόγνωρη απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου, των δημοτικών παρατάξεων και των διαδικασιών επιδόθηκε ο Δήμαρχος Πατρέων κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του οργάνου, όπως αναφέρει  με ανακοίνωσή του το Σπιράλ, η οποία συνεχίζεi¨”Είναι σύνηθες να αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας σε ερωτήματα που τίθενται από δημοτικούς συμβούλους, αυτό που συνέβη τη Δευτέρα, όμως, ήταν πρωτοφανές: Άφησε εντελώς αναπάντητες πολλές κρίσιμες ερωτήσεις και παρότρυνε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να κηρύξει, άρον-άρον, περατωθείσα την συνεδρίαση. Όπερ και εγένετο.

«Θύμα» αυτής της ασυνήθιστης τακτικής ήταν, μεταξύ άλλων, το σπιράλ και ο επικεφαλής του Πέτρος Ψωμάς. Οι ερωτήσεις του δημοτικού συμβούλου «λογοκρίθηκαν» και ο δήμαρχος, εμφανώς ενοχλημένος, αποφάσισε να μην ασχοληθεί μαζί τους. Για μία ακόμα φορά η δημοτική αρχή αποδείχθηκε αλλεργική στην κριτική και ο δήμαρχος απέφυγε να τοποθετηθεί επί θεμάτων που μπορεί να διατυπώθηκαν από συμβούλους, αλλά αναφέρονται στη δημαρχία του και απασχολούν τους δημότες.

Τα ερωτήματα που ενόχλησαν τον δήμαρχο αφορούσαν την εκδήλωση-φιάσκο της περασμένης Τετάρτης για την καταπολέμηση της ανεργίας και την συνάντηση με την συγγραφέα Μαρία Παπαγιάννη στην οποία ο Δήμος Πατρέων έδωσε έντονη δημοσιότητα. Ο Πέτρος Ψωμάς διευκρίνισε πως το σπιράλ δεν θα ασχολείτο με τις δύο αυτές πρωτοβουλίες αν ο κ. Πελετίδης επέλεγε να τις πάρει ως κομματικό στέλεχος. Επειδή όμως στην συγκέντρωση της Πλατείας Γεωργίου μίλησε ως Δήμαρχος Πατρέων και η υποδοχή της συγγραφέως έγινε στο Δημαρχείο Πατρών, εύλογα του ζητήθηκαν ο απολογισμός της δράσης και τα κριτήρια επιλογής της προσκεκλημένης. Ο δήμαρχος αρνήθηκε να λογοδοτήσει στο σώμα και να απαντήσει με ειλικρίνεια στις ερωτήσεις.

Το σπιράλ εκτιμά πως η συγκέντρωση για την ανεργία είχε δυσανάλογα μεγάλο κόστος (ανθρώπινων πόρων, οικονομικό, λειτουργικών κλπ) με το εξαιρετικά χαμηλό αποτύπωμα (ελάχιστη προσέλευση, μηδενική απήχηση στους ανέργους της πόλης, κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα). Όσο για τη συνάντηση με την κ. Παπαγιάννη, ο Πέτρος Ψωμάς την επικρότησε μεν, αλλά υπονόησε πως τα κριτήρια επιλογής του προσώπου ήταν αυστηρά πολιτικά και αναρωτήθηκε αν θα τύχουν ίδιας υποδοχής και άλλοι αξιόλογοι συγγραφείς παιδικών και εφηβικών βιβλίων. Το ερώτημα έμεινε να πλανάται καθώς ο Δήμαρχος Πατρέων επέλεξε να δραπετεύσει, άφωνος, από τη συνεδρίαση.

Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο τα σχετικά στιγμιότυπα του «διαλόγου»:

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό