19.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πρωτιά για Φερστάπεν και στη Βαρκελώνη

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Μαξ Φερστάπεν κατάκτησε την πρώτη θέση στο γκραν πρι της Βαρκελώνης, που αποτελεί τον έκτο αγώνα της χρονιάς στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ενα.

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής της Red Bull εκμεταλλεύτηκε την ατυχία του Σαρλ Λεκλέρ, τον οποίο τον «πρόδωσε» ο κινητήρας του αι εγκατέλειψε την κούρσα ενώ ήταν πρώτος και με διαφορά, πήρε τη νίκη και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας των οδηγών, αφήνοντας τον Μονεγάσκο οδηγό της Ferrari επτά βαθμούς πίσω.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Μεξικανός «ομόσταυλος» του στην Red Bull, Σέρχιο Πέρεθ, και στην τρίτη ο Βρετανός οδηγός της Mercedes, Τζορτζ Ράσελ.

Ετσι ο Φερστάπεν πανηγύρισε την τρίτη του σερί νίκη και τέταρτη φετινή. Οι «κόκκινοι» ταύροι έκαναν το 1-2 στην Καταλωνία, με τον Πέρεθ να τερματίζει δεύτερος. Α

υτό ήταν το δεύτερο 1-2 της Red Bull φέτος. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Ράσελ, ο οποίος έκανε έναν πάρα πολύ αγώνα και φυσικά επιβραβεύτηκε, ενώ 4ος τερμάτισε ο Κάρλος Σάινθ. Στην 5η θέση ο Λούις Χάμιλτον, ο οποίος αν και είχε επαφή με τον Μάγκνουσεν στον πρώτο γύρο μπόρεσε να επανέλθει.

Ο Λεκλέρ εκκίνησε πρώτος στο GP της Ισπανίας. Διατήρησε εύκολα την πρωτοπορία, παρά το γεγονός ότι ο Φερστάπεν ξεκίνησε επίσης πολύ καλά.

Ο Μονεγάσκος οδηγός δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα, ενώ ο Ολλανδός οδηγός είχε έξοδο στον 9ο γύρο που τον έριξε προσωρινά στην 4η θέση και είχε επιπλέον ζητήματα με το DRS. Στον 27ο γύρο ο Λεκλέρ ξαφνικά έχασε ισχύ και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Αυτή ήταν και η στιγμή που κρίθηκε ο αγώνας.

 

 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό