25 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Πρωταθλητής 6-μήνου το Dacia Sandero!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ευρωπαϊκή αγορά τα τελευταία χρόνια ακροβατεί στα όρια της παράνοιας καθώς οι κατασκευαστές προσπαθούν να κάνουν την στροφή στην ηλεκτροκίνηση, το αγοραστικό κοινό πιέζεται σε οικονομικό επίπεδο από τον πληθωρισμό και την ακρίβεια και οι υποδομές δεν βελτιώνονται στον βαθμό που είναι απαραίτητος για να στηρίξουν την φιλοδοξία των κατασκευαστών. Οπότε έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα… άκρων το οποίο αποτυπώνεται για άλλη μία φορά με τις πωλήσεις του πρώτου εξαμήνου που έχουν στην κορυφή της λίστας το Dacia Sandero!
Να θυμίσουμε ότι το Sandero δεν βρίσκεται για πρώτη φορά στην κορυφή της κούρσας των πωλήσεων στην Ευρώπη ή έστω πολύ κοντά σε αυτήν καθώς τόσο το 2022 όσο και το 2023 τερμάτισε στην δεύτερη θέση, πίσω μονάχα από το Tesla Model Y. Μέχρι στιγμής για το 2024, το Sandero έχει καταφέρει να αφήσει το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Tesla στην δεύτερη θέση καθώς με 164.789 αυτοκίνητα για τους πρώτους 6 μήνες του έτους, ένα νούμερο που αναπαριστά μία αύξηση της τάξης του 18.5% σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα του προηγούμενου έτους κατακτά την 1η θέση και ατενίζει το μέλλον με εξαιρετική αισιοδοξία. Για την ιστορία, το Tesla Model Y που πέρυσι κέρδισε το Sandero στο νήμα, κατέγραψε πτώση 26% στις πωλήσεις του και έχασε την θέση του όχι μόνο από το value-for-money hatchback αλλά και από το Volkswagen Golf που σκαρφάλωσε στην 2η θέση, και από το Renault Clio, και από το Volkswagen T-Roc και από το Peugeot 208, καταλήγοντας εν τέλει στην 8η θέση!

Η επιτυχία του Dacia Sandero που μεταφράζεται σε πλήρη αποδοχή από το αγοραστικό κοινό, στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι προσφέρει πολλά για… λίγα. Δεν προσφέρει κάποια εξηλεκτρισμένη έκδοση και αυτό είναι μία συνειδητή απόφαση της Dacia που της επιτρέπει να προσφέρει το μοντέλο με αρχική τιμή της τάξης των €11.500 στην μεγαλύτερη αγορά για το Sandero που δεν είναι άλλη από την Γαλλία. Το Sandero Stepway από την άλλη ξεκινά από τα €14.500 ενώ η κορυφαία, “Extreme” έκδοση ξεκινά από τα €17.200 μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται το σύστημα keyless entry, αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες, αισθητήρες στάθμευσης με κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα κλιματισμού, το σύστημα Extended Grip και τις πατενταρισμένες ράγες οροφής που μετατρέπονται σε roof-rack ικανό για έως και 80 κιλά. Καθόλου κακή αξία και σχεδόν 165.000 άνθρωποι που το έκαναν δικό τους μάλλον συμφωνούν. Το ερώτημα πλέον είναι αν θα καταφέρει το Dacia Sandero να κρατηθεί στην κορυφή και το δεύτερο εξάμηνο…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό