29.1 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Πρωταθλητές Ελλάδας οι Μίλτος Τεντόγλου και Κατερίνα Στεφανίδη

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Μίλτος Τεντόγλου σε μία ακόμα «παράσταση» και με άλμα στα 8,42μ. πήρε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου που φιλοξενήθηκε στον Βόλο. Ο «Air-Miltos» ξεκίνησε τον αγώνα του στο άλμα εις μήκος με προσπάθεια στα 8,08μ. κι έπειτα έφτασε στα 8,18μ.

Ο Τεντόγλου χρειάστηκε μόλις τρεις προσπάθειες για να φτάσει τα 8,42μ., επίδοση που του χάρισε τη νίκη και την πρωτιά, μερικές εβδομάδες πριν την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Παράλληλα, την 1η θέση κατέβαλλε και η Κατερίνα Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ, με επίδοση 4,55μ.

Ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι, μας είχε παραχωρήσει πρόσφατα συνέντευξη στο flash.gr και μας είχε τονίσει πως ο Τεντόγλου θα είναι εκ των πρωταγωνιστών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εφόσον δουλέψουν σκληρά. Ο Έλληνας αθλητής μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ μετά τον αγώνα του και είπε πως μπορούσε να φτάσει και τα… 8,70μ. αν ήθελε!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μίλτου Τεντόγλου

«Έκανα έναν απλό αγώνα, σαν προπόνηση ήθελα να το κάνω για μένα. Δεν είχα στόχο να πηδήξω μακριά σήμερα, απλά τα πρώτα δύο άλματα δεν μου άρεσαν καθόλου και γι’ αυτό ήθελα να κάνω τουλάχιστον κάτι αξιοπρεπές. Έκανα 8,42μ., πάτησα με πίσω πάτημα.

Πραγματικά αν ήθελα θα μπορούσα να γράψω 8,70μ., και για πλάκα κιόλας, μπορείς και χωρίς βαλβίδα, αλλά δεν με άφησε κι ο προπονητής μου κι εγώ από πριν το είχα να μην πάω να κάνω τρέλες σήμερα».

Για την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Θα έχω άλλον έναν αγώνα στην Ουγγαρία, σ’ ένα ωραίο μίτινγκ κι εκεί θα μπω σαν προπόνηση, δηλαδή κι εκεί μπορεί να κάνω 8,30μ. – 8,40μ. Θα είμαι σε καλή κατάσταση, θα κάνουμε και λίγο πιο έντονα πράγματα στην προπόνηση.

Γι’ αυτό και ο προπονητής μου ο Πομάσκι δεν με άφησε να κάνω περισσότερα άλματα. Έκανα μόνο τρία και μου λέει “φύγε”. Τον ακούω, έχει δίκιο.

Δεν αξίζει μερικές φορές όταν έχεις στόχο κάποιον άλλον αγώνα, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, να ρισκάρεις. Δεν ήθελα να ρισκάρω τίποτα, γιατί η ατυχία συμβαίνει μερικές φορές αναπάντεχα και οκ, ήρθα εδώ, όπως έρχομαι πάντα στο Πανελλήνιο. Έκανα μία καλή επίδοση και είμαι ευχαριστημένος».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό