14.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πρωταθλήτρια Τουρκίας η Μπεσίκτας

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε θρίλερ απαγορευμένο για καρδιακούς εξελίχθηκε το εφετινό πρωτάθλημα Τουρκίας, με τη Μπεσίκτας να κατακτά τον τίτλο έχοντας καλύτερη διαφορά ενός γκολ από τη Γαλατάσαραϊ.

Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης πανηγύρισε τον 16ο τίτλο στην ιστορία της, μετά από ένα απίστευτο φινάλε στην τουρκική Süper Lig.

Η ομάδα του Σεργκέν Γιαλτσίν λίγο έλλειψε να κάνει «δώρο» τον τίτλο στη Γαλατά κι αυτή με τη σειρά της στην Φενέρμπαχτσε, ωστόσο έστω και στο τέλος πήρε την εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί της Γκέζτεπε, στο πλαίσιο της 42ης αγωνιστικής.

Στο β΄ μέρος, Μπεσίκτας και Γαλατάσαραϊ βρήκαν τα γκολ της νίκης στους αγώνες που έδωσαν, ωστόσο το 3-1 στην Κωνσταντινούπολη ευνόησε την Μπεσίκτας παρότι νίκησε με 2-1. Οι «μαύροι αετοί» είχαν καλύτερη διαφορά για μόλις ένα γκολ στο πρωτάθλημα, καθώς από τα μεταξύ τους παιχνίδια δεν προέκυψε νικητής!

Η Μπεσίκτας κατέκτησε τον τίτλο και μαζί το «εισιτήριο» για τα play off του Champions League, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνει θέση στους ομίλους. Η Γαλατάσαραϊ θα αγωνιστεί στον 2ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης και η Φενέρμπαχτσε, που τελικά νίκησε με 2-1, μαζί με την Τράμπζονσπορ του Τάσου Μπακασέτα, θα περιοριστούν στο Europa Conference League.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό