16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πρωτάθλημα με ρεκόρ από τον Ολυμπιακό

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός κατάκτησε χθες και μαθηματικά το 46ο πρωτάθλημα της Ιστορίας του, νικώντας με 3-1 τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ.

Μπορεί η κατάληξη να ήταν προδιαγεγραμμένη, αφού η διαφορά από τους διώκτες παρέμενε πολύ μεγάλη και ήταν θέμα χρόνου η τυπική επικύρωση, ωστόσο ο τίτλος συνοδεύτηκε κι από ένα ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος επτά αγωνιστικές πριν από τη λήξη των πλέι οφ, ο φετινός Ολυμπιακός κατέρριψε το ρεκόρ της ομάδας του Μάρκο Σίλβα, που την περίοδο 2015-16 πανηγύρισε τον τίτλο έξι αγωνιστικές πριν τη λήξη.

Μάλιστα, τότε η τελική διαφορά από τον δεύτερο (Παναθηναϊκός) ήταν 30 βαθμοί, δημιουργώντας ένα άλλα ρεκόρ που δύσκολα μπορεί να πλησιάσει άλλος σύλλογος.

Αν μπορεί κάποιος, τότε είναι η ομάδα του Μαρτίνς. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται 22 πόντους μακριά από τον δεύτερο Άρη και αν δε χαμηλώσουν στροφές στους επτά τελευταίους αγώνες, δεν είναι απίθανο να το ξεπεράσουν.

Ο Παναθηναϊκός του Χουάν Ραμόν Ρότσα είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα το 1994-95 από την 28η αγωνιστική (σε 34), ενώ ο Ολυμπιακός του Μίτσελ το είχε κάνει την 29η (επίσης σε 34) αγωνιστικές,

Έξι αγωνιστικές πριν από το τέλος είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα μαθηματικά και ο Παναθηναϊκός του ενώ η ομάδα του Μίτσελ (2013-14) είχε πανηγυρίσει πέντε αγωνιστικές πριν τη λήξη, επίσης σε διοργάνωση με 34 αγώνες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό