16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Προ των πυλών η ψηφιοποίηση του φαρμάκου

Ειδήσεις Ελλάδα

Της Ανθής Αγγελοπούλου[email protected]

\Η ψηφιοποίηση του κλάδου της υγείας και κυρίως του φαρμάκου, αποτέλεσε το βασικό θέμα συζήτησης στη συνάντηση των γενικών διευθυντών των εταιρειών – μελών του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη.

NAFTEMPORIKI.GR

Πριν από τη συζήτηση για το θέμα προηγήθηκε εισηγητική παρουσίαση από την συμβουλευτική εταιρεία Deloitte με τίτλο “Digital Transformation of the Healthcare sector”. 

Αμφότερες οι δύο πλευρές συμφώνησαν για την ανάγκη του περαιτέρω ψηφιακού μετασχηματισμού της υγείας, με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες δίνοντας έμφαση στην πρόληψη αλλά και στην  αύξηση της αποτελεσματικότητας στον φαρμακευτικό κλάδο.

NAFTEMPORIKI.GR

Ταυτόχρονα συζητήθηκαν οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη όπως ο ψηφιακός φάκελος ασθενή, η διασύνδεση των βάσεων δεδομένων και η τεχνολογική αναβάθμιση των νοσοκομείων. 

Σύμφωνα με το ΣΦΕΕ, μέσω αυτών των συναντήσεων καθιερώνεται μια σταθερή επικοινωνία με τα μέλη της κυβέρνησης και τους φορείς που σχετίζονται με τον χώρο του φαρμάκου της Υγείας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό