25 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Προ των πυλών η νέα Bentley Flying Spur με 782 ίππους

Ειδήσεις Ελλάδα

Σύντομα όλες οι Bentley με τον εμβληματικό W12 κινητήρα θα αποτελούν οριστικά μέρος του ένδοξου παρελθόντος της αγγλικής μάρκας καθώς αυτή, ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα και ένα αποκαλυπτικό teaser την ανανεωμένη έκδοση της Flying Spur. Μία ανανεωμένη έκδοση για την οποία το σημαντικότερο νέο είναι η υιοθέτηση του ολοκαίνουριου και άκρως εντυπωσιακού “Ultra Performance Hybrid” κινητήριου συνόλου που είδαμε ήδη στην Continental GT Speed, το οποίο θα δώσει στην Flying Spur τον τίτλο του ισχυρότερου, πιο δυναμικού αλλά και πιο αποδοτικού 4-θυρου μοντέλου στην 105ετή ιστορία της Bentley.
Το teaser δεν αποκαλύπτει κάτι ιδιαίτερο όσον αφορά στα μηχανικά της νέας Flying Spur και εδώ που τα λέμε, πώς θα μπορούσε αλλά μας δείχνει ότι σε αντίθεση με την Continental GT Speed η οποία γύρισε την πλάτη της στα διπλά εμπρός φωτιστικά σώματα, το 4-θυρο grand tourer της αγγλικής εταιρίας συνεχίζει στο ίδιο στιλ με τις όποιες μικρές αλλαγές στην εμφάνιση να εστιάζουν περισσότερο στους προφυλακτήρες και την εμπρός γρίλια. Δεν αποκλείεται να υπάρχουν και άλλες πινελιές στις λεπτομέρειες αλλά υποθέτουμε πως επί της ουσίας, η νέα Flying Spur δεν διαφέρει δραστικά από αυτήν που αντικαθιστά.

Το ίδιο δεν συμβαίνει βεβαίως στα μηχανικά. Με την τοποθέτηση του “Ultra Performance Hybrid” V8 κάτω από το καπό, η Bentley μεταμορφώνει την Flying Spur στο απόλυτο sedan που συνδυάζει την ευελιξία του plug-in υβριδικού κινητήριου συνόλου με τις επιδόσεις επιπέδου supercar και την γνωστή και μη-εξαιρετέα “αβίαστη πολυτέλεια” για την οποία είναι γνωστό το μοντέλο της μάρκας. Το… πάντρεμα του 4-λιτρου, twin-turbo V8 με έναν compact αλλά πανίσχυρο ηλεκτροκινητήρα έχει ως αποτέλεσμα ένα κινητήριο σύνολο που είναι ικανό για 782 ίππους και 1.000 Nm ροπής ενώ η μπαταρία των 25.9 kWh δίνει την δυνατότητα στη νέα Flying Spur να κινείται για τουλάχιστον 72 χιλιόμετρα χωρίς να εκπέμπει ρύπους. Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι οι εκπομπές CO2 μειώνονται σε λιγότερα από 40 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο ενώ η συνολική εμβέλεια του αυτοκινήτου υπερβαίνει τα 805 χιλιόμετρα – ένα ακόμα σημάδι ενός πραγματικά μοντέρνου και αποδοτικού grand tourer. Προς το παρόν δεν έχουμε επιπλέον πληροφορίες, ούτε φωτογραφίες, με την Bentley να ανακοινώνει ότι αυτά θα ακολουθήσουν στο “προσεχές μέλλον”.
Με σχεδόν 150 ίππους και 100 Nm ροπής επιπλέον σε σύγκριση με την προηγουμένως ισχυρότερη εκδοχή της Bentley Flying Spur πάντως, αυτής με τον W12 θερμικό κινητήρα, οι κορυφαίες επιδόσεις είναι πρακτικά εξασφαλισμένες ενώ τα 805 χιλιόμετρα συνολικής αυτονομίας ισοφαρίζουν την επίδοση της υβριδικής Flying Spur που πραγματοποίησε το ντεμπούτο της το 2022, ωστόσο εκείνη ήταν σημαντικά λιγότερο ισχυρή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό