26.9 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Προ Ρέκο – Ολυμπιακός 13-11 (πέν.): Το όνειρο έσβησε άδοξα στα πέναλτι

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός ήταν συγκλονιστικός απέναντι στην Προ Ρέκο, πέτυχε την ανατροπή, όμως η πρόκριση στον τελικό τoy Champions League χάθηκε στη Μάλτα, με την ιταλική ομάδα να επικρατεί με συνολικό σκορ 13-11 (9-9 καν. αγ.)

O Ολυμπιακός έφθασε στα όριά της την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Προ Ρέκο, όμως η ιταλική ομάδα επέζησε στα πέναλτι και με συνολικό σκορ 13-11 (καν. αγ,. 9-9) πήρε την πρόκριση στον τελικό του Final 4 του Champions League στη Βαλέτα.

Απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης οι παίκτες του Ολυμπιακού πάλεψαν με όλη τους την ψυχή για την πρόκριση στο Final 4 στη Βαλέτα, και τη διεκδίκηση του 3ου ευρωπαϊκού στέμματος στην ιστορία του.

Ο Ολυμπιακός αν και χρειάστηκε 13 σχεδόν αγωνιστικά λεπτά για να πετύχει το πρώτο γκολ, επέστρεψε στον ημιτελικό, που κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Η Προ Ρέκο εκεί επικράτησε με 4-2, και το βράδυ της Παρασκευής (7/5, 22:00) είτε με τη Φερεντσβάρος, είτε με τη Νόβι Μπέογκραντ θα παίξει για το 12ο δικό της αστέρι και 4ο διαδοχικό Champions League.

Στη ρουλέτα των πέναλτι ο Τομάζο Νέγκρι μετά την 3η εκτέλεση αντικατέστησε τον Μάρλο Ντι Φούλβιο και αποδείχθηκε καθοριστικός, ο Δήμου αστόχησε στην 4η εκτέλεση, ο Γκίλλας νικήθηκε από τον Ιταλό τερματοφύλακα, και το μεγάλο όνειρο για τον Ολυμπιακό τελείωσε άδοξα. Η επιτυχημένη σεζόν για τον Ολυμπιακό ολοκλξηρώνεται την Παρασκευή (7/6, 20:00, ΕΡΤ Sports) στον αγώνα για την 3η θέση.

Η επιστροφή και η προσπέραση

Ο ημιτελικός ξεκίνησε άσχημα για τον Ολυμπιακό, η Προ Ρέκο με ένα γκολ στην κόντρα και δύο γκολ στον παραπάνω προηγήθηκε 3-0.

Από το 2ο οκτάλεπτο η αμυντική λειτουργία ανέβασε ρυθμούς, ο τερματοφύλακας Μάρκο Μπίγιατς δεν άφηνε να περάσει τίποτα κι αυτό άρχισε να ανεβάζει την αυτοπεποίθηση, έστω κι αν το πρώτο «ερυθρόλευκο» γκολ από τον Ντίνο Γενηδουνιά για το 3-1 ήρθε σχεδόν έπειτα από 13 αγωνιστικά λεπτά, με τον Μάρτον Βάμος να διαμορφώνει το 4-2 στο πρώτο ημίχρονο.

Οι πέντε χαμένες επιθέσεις στον παραπάνω ήταν πρόβλημα για τον Ολυμπιακό, όμως δύο κολλητά γκολ με επιθετικό πλεονέκτημα των Φουντούλη και Παπαναστασίου σε 40 δευτερόλεπτα έφεραν το 4-4 και ο ημιτελικός ξεκινούσε από την ίδια βάση, στο 18ο λεπτό.

Μετά ακολούθησε θρίλερ, η Προ Ρέκο με δικό της 2-0 μπήκε στην 4η περίοδο με τον αέρα του 7-5 και το διατήρησε με τον Ζάλανκι (8-6) στα 5:59.

Ομως ήρθε η νέα «ερυθρόλευκη» αντεπίθεση, Βάμος, Δήμου, Γενηδουνιάς και ο Ολυμπιακός προσπέρασε για πρώτη φορά με 9-8 στα 2:16.

Ο Ντι Φούλβιο ισοφάρισε 9-9 στο 1:48, οι δύο ομάδες έχασαν από μία επίθεση με παίκτη παραπάνω και ο ημιτελικός οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 1-2, 3-3, 2-4Τα πέναλτι: 4-2

Προ Ρέκο (Σάντρο Σούκνο): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 3, Ζάλανκι 2, Κανέλα 1, Γιάνγκερ 3, Φοντέλι, Πρεσούτι, Ετσενίκε 1, Ιβοβιτς, Κάκαρης, Κοντέμι 2, Χάλοκ 1, Νέγκρι

Ολυμπιακός (Χρβόγιε Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ, Βάμος 3, Γενηδουνιάς 4, Φουντούλης 1, Γούβης, Γκίλλας, Μπούσλιε, Αλαφραγκής 1, Δήμου 1, Νικολαϊδης, Παπαναστασίου 1, Ζερδεβάς

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό