26.9 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Προχωράμε μπροστά με τη Νέα Αριστερά

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέα Αριστερά είναι το όνομα του νέου κόμματος των «11» όπως αποκάλυψε ο Αλέξης Χαρίτσης στα «βαφτίσια» του πολιτικού φορέα των βουλευτών, που ανεξαρτητοποιήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα έγινε γνωστό και το σήμα του νέου κόμματος.

Η ανακοίνωση της νέας Κ.Ο. των «11» που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έγινε με επίσημο τρόπο, σε ανοιχτή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

«Σήμερα κάνουμε μια νέα αρχή, μια νέα αρχή για την αξιοπρέπειά μας, για τη συνείδησή μας, για τις ζωές μας. Κνουμε μια νέα αρχή για τον κόσμο της εργασίας και για τις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει στη ζωή του, για να δυναμώσει η θέση του. Κάνουμε μία νέα αρχή για να υπάρχει μία οικολογική πρόταση για την επόμενη μέρα σε αυτή τη χώρα», υπογράμμισε η Έφη Αχτσιόγλου. «Το πρώτο βήμα γι’ αυτή τη νέα αρχή είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα που σήμερα ανακοινώνουμε, με επικεφαλής έναν άνθρωπο, τον Αλέξη Χαρίτση, που έχει την πολιτική συγκρότηση, την εμπειρία, το πολιτικό ήθος και ύφος που μας κάνουν όλους και όλες περήφανους και περήφανες που είναι μπροστά μας», πρόσθεσε.

«Αυτό το πρώτο βήμα πρέπει να πορευτεί με ένα άλλο πρώτο βήμα, αυτό που θα κινητοποιήσει όλους τους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες που είναι εγκλωβισμένοι στην αδράνεια, στην απογοήτευση και στην ανάθεση. Αυτή τη συνάντηση θέλουμε να πετύχουμε, για να δημιουργήσουμε ένα πλειοψηφικό προοδευτικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία που θα καταφέρει να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς. Και πιστεύω ότι θα την πετύχουμε αυτή τη συνάντηση. Θα την πετύχουμε γιατί είστε όλοι εσείς εδώ.Γιατί εσείς πιστέψατε σε εμάς, πριν από εμάς. Θα το πετύχουμε γιατί μπορούμε», κατέληξε στην σύντομη ομιλία της η Έφη Αχτσιόγλου.

«Ξεκινάμε από την αρχή αλλά όχι από το μηδέν, ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Να βάλουμε ξανά το περιεχόμενο στο κέντρο της πολιτικής. Δεν συμβιβαζόμαστε αυτόν τον πολιτικό χάρτη που υπάρχει σήμερα…. Καλή μας αρχή, καλή αρχή Αλέξη».

Intime

Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Δεν είναι παρθενογένεση. Δεν είμαστε στρατηγοί που μαχόμαστε στις παλιές μάχες, αλλά μάχες απέναντι στην Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν επιδιώκουμε να είμαστε στρατηγοί. Καλούμε τον κόσμο να απαξιώσει την απαξίωση της πολιτικής», τόνισε.

Χαρίτσης: Δημιουργείται κάτι καινούργιο και ελπιδοφόρο

Ο Αλέξης Χαρίτσης είπε: «Μας συγκινεί αυτό που συμβαίνει σήμερα εδώ. Δημιουργείται κάτι καινούργιο και ελπιδοφόρο. Σήμερα το πρώτο βήμα. Κανένα ταξίδι δεν ξεκινά από το μηδέν. Ξεχωριστή πορεία καθενός που ανήκει σε αυτή την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Θα είμαστε πάντα περήφανοι που βγάλαμε την χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια… Θα είμαστε περήφανοι για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ξέρουμε ότι δεν αρκούν όσα κάναμε». 

Το σήμα του νέου κόμματος των «11»

Συνεχίζοντας ο Χαρίτσης ανέφερε ότι το εγχείρημα δεν είναι νοσταλγικό. «Θέλουμε μια νέα σύγχρονη Αριστερά, ευρύχωρη και ανοιχτόμυαλη. Πιστεύουμε σε μια κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης. Μας εμπνέει το όραμα του Σοσιαλισμού του 21ου αιώνα». «Η Αριστερά μπορεί φτάνει να πιστεύει αυτά που λέει και να λέει αυτά που πιστεύει», πρόσθεσε και αναφέρθηκε στην επικίνδυνη άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη. 

«Θα είμαστε εκεί» είπε μιλώντας για τις επερχόμενες ευρωεκλογές. «Αφορά τις ζωές μας, το μέλλον μας, θα δώσουμε τη μάχη για μια νέα Αριστερά. Για νέο κοινωνικό κράτος, την ασφάλεια του πολίτη, το δημογραφικό. Η Αριστερά δεν μπορεί να αρκείται στα μισόλογα», συμπλήρωσε ο Αλέξης Χαρίτσης. Θέλουμε μια Αριστερά που θα αφουγκράζεται τα κοινωνικά αιτήματα, συνέχισε.

«Οι κοινωνίες της ισότητας είναι το μέλλον της ανθρωπότητας», σημείωσε. Θέλουμε μια Αριστερά φιλόδοξη και ενωτική, που θα μιλά επάνω στα πραγματικά προβλήματα, πρόσθεσε. Ο Αλέξης Χαρίτσης μίλησε επίσης για την ανάγκη κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και για αναγνώριση του δικαιώματος των Παλαιστινίων στην ελευθερία.

Τσακαλώτος και Χαρίτσης στην εκδήλωση για το νέο κόμμα των «11» (φωτο: Intime)

Θέλουμε μια Αριστερά, που θα είναι δύναμη πολιτικής αλλαγής αλλά και μια Αριστερά με στόχο τη διακυβέρνηση της χώρας, πρόσθεσε. «Σήμερα βλέπω ανθρώπους που απογοητεύτηκαν το προηγούμενο διάστημα και τώρα έχει επιστρέψει το χαμόγελό τους. Αν μπορούμε να δεσμευτούμε για κάτι είναι ότι θα εξαντλούμε όλες τις δυνατότητες. Προχωράμε μπροστά με τη Νέα Αριστερά».

Το σποτ

Υπενθυμίζεται ότι σε ανάρτησή του, στον προσωπικό λογαριασμό στο Instagram, ο Αλέξης Χαρίτσης παρουσίασε σποτ με το οποίο αναγγέλλεται η δημιουργία του νέου φορέα. Το (ίδιο) σποτ ανέβασε στον λογαριασμό της και η Έφη Αχτσιόγλου. Στο σποτ, όπου κυριαρχεί το έντονο ροζ χρώμα, αναγράφονται πληροφορίες για την εκδήλωση στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

Σημειώνεται ότι η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα των «11» που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ -όπως έχει ανακοινωθεί ήδη- έχει πρόεδρο τον Αλέξη Χαρίτση, κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Νάσο Ηλιόπουλο και γραμματέα την Πέτη Πέρκα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό