27.3 C
Athens
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

«Προστασία των κοινών συμφερόντων στην Ανατολική Μεσόγειο»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ανατολική Μεσόγειος βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στην Άγκυρα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας στην Τρίπολη της Λιβύης, Αμπντουλχαμίντ Ντμπέιμπα.

Στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκε η ενεργειακή συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης.

Ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι οι δύο χώρες θα πρέπει να βρίσκονται σε στενή επαφή για την προστασία των κοινών συμφερόντων τους στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως μετέδωσε το κρατικό δίκτυο TRT.

Γάζα και περιφερειακά ζητήματα

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη, ο πόλεμος στη Γάζα, περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα, με τον Τούρκο πρόεδρο να εκφράζει την εκτίμησή του για την υποστήριξη της Λιβύης προς τους Παλαιστινίους.

Ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης συνεχίζουν να αναπτύσσονται σε όλους τους τομείς, ότι θα ήταν επωφελές να ξεκινήσει μια διαδικασία διαλόγου προκειμένου να διασφαλιστεί η ενότητα και η αλληλεγγύη στη Λιβύη με την προστασία της νομιμότητας της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας και ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να παράσχει στήριξη στο πλαίσιο αυτό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό