24.2 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Προσλήψεις πανεπιστημιακών ζητούν οι πρυτάνεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Αύξηση των πιστώσεων για πρόσληψη νέων πανεπιστημιακών καθηγητών ζήτησε το προεδρείο της Συνόδου των πρυτάνεων από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για την αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος της έλλειψης διδακτικού προσωπικού από τα πανεπιστήμια.

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024, το προεδρείο της Συνόδου των πρυτάνεων συναντήθηκε με τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη. Το Προεδρείο έθεσε το ζήτημα της στελέχωσης των πανεπιστημίων ζητώντας σημαντική αύξηση των πιστώσεων και πρότεινε εναλλακτικούς τρόπους ενίσχυσης των πανεπιστημίων σε διοικητικό προσωπικό.

Ένα ακόμα σοβαρό ζήτημα που απασχολεί τα πανεπιστήμια είναι η έλλειψη διοικητικού προσωπικού με τους πρυτάνεις να ενημερώνουν το υπουργείο Παιδείας ότι θα αναλάβουν πρωτοβουλία να επικοινωνήσουν με τα αρμόδια υπουργεία, ώστε να αντιμετωπιστεί η διαρροή υπαλλήλων μέσω κινητικότητας.

Συζητήθηκαν θέματα βελτίωσης του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου των ΑΕΙ με στόχο την εύρυθμη λειτουργία τους. Η ημερήσια διάταξη περιέλαβε επίσης οικονομικά θέματα όπως, μεταξύ άλλων, την κρατική επιχορήγηση για εκπαιδευτικές άδειες εξωτερικού μελών ΔΕΠ, την αποζημίωση των μελών των Συμβουλίων Διοίκησης, τη χρηματοδότηση της εθνικής συμμετοχής για τα «Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια» και την επίλυση του εκκρεμούς ζητήματος των matching funds.

Επιπροσθέτως, το προεδρείο της Συνόδου των πρυτάνεων έθεσε το ζήτημα της προκήρυξης της Πρακτικής Άσκησης για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει τις δυνατότητες επίλυσης των θεμάτων που συζητήθηκαν και παράλληλα προέτρεψε τα Πανεπιστήμια, μέσω του Προεδρείου, να υποβάλουν συγκεκριμένα αναπτυξιακά σχέδια και συναφή αιτήματα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό