25 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Προς την έξοδο «σπρώχνουν» τον Μπάιντεν οι Δημοκρατικοί – Και ο Ομπάμα στον χορό

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι πιέσεις προς τον Τζο Μπάιντεν, ώστε να αποσυρθεί από την κούρσα για τον προεδρικό θώκο στις επικείμενες αμερικανικές εκλογές  γίνονται αφόρητες. Νωρίς το βράδυ της Πέμπτης, ώρα Ελλάδας (18/7) η εφημερίδα Washington Post, που είναι αυτή που διαμορφώνει την πολιτική σκέψη στην αμερικανική πρωτεύουσα και επηρεάζει άμεσα τις εξελίξεις στην αμερικανική ελίτ έρχεται να βάλει και τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα στο κάδρο της «εκπαραθύρωσης» Μπάιντεν.

Νωρίτερα, η ιστοσελίδα Axios, επικαλούμενοι κορυφαίους Δημοκρατικούς εκτιμά ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν  βρίσκεται ένα βήμα πριν από την απόσυρση από την προεδρική κούρσα κάτι που όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μπορεί να συμβεί ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο. 

Και ο Ομπάμα πιέζει τον Μπάιντεν

Σύμφωνα με το δημοσίευμα τις τελευταίες ημέρες, ο Μπαράκ Ομπάμα έχει αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά πως ο Τζο Μπάιντεν ίσως θα πρέπει να αποσυρθεί από την διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ.

Η Whasington Post σημειώνει ότι ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος σε συζητήσεις που είχε με άλλους Δημοκρατικούς, παραδέχτηκε ότι οι πιθανότητες επικράτησης του Μπάιντεν επί του Τραμπ «έχουν συρρικνωθεί σημαντικά». Πάντως ο Ομπάμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα φέρεται να είπε ότι ο ίδιος ο Μπάιντεν πρέπει να είναι αυτός που θα πάρει την απόφαση να αποσυρθεί.

Σε αυτό ο πρώην αμερικανός πρόεδρος εμφανίζεται πιο διαλλακτικός δίνοντας ένα δρόμο αξιοπρέπειας στον παλιό του συνεργάτη τον Τζο Μπάιντεν, που υπηρέτησε στο πλευρό του ως αντιπρόεδρος. Άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του Δημοκρατικού κόμματος είναι πιο σκληρά ζητώντας την απόσυρση του χρίσματος από τον Μπάιντεν.

Τουλάχιστον 20 στελέχη της παράταξης έχουν εκφράσει ανοιχτά την άποψη ότι πρέπει να αποσύρει την υποψηφιότητά του και ορισμένοι πιέζουν αρκετά, όπως και η Νάνσι Πελόζι, μεταξύ αυτών.

Το δημοσίευμα με τα όσα φέρεται να δήλωσε ο Μπάρακ Ομπάμα είναι μόνο ένας από τους τελευταίους -χρονολογικά- κρίκους της αλυσίδας αμφισβήτησης του Τζο Μπάιντεν.

Εμφύλιος Δημοκρατικών

=Λίγες ώρες νωρίτερα, το ινστιτούτο Axios ανέφερε ότι δημοκρατικές πηγές πιστεύουν ότι η συνεχής συζήτηση για την έξοδο από την κούρσα του Μπάιντεν, θα τον ωθήσει στο να πάρει τελικά την απόφαση, ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος ωστόσο, αν και έδειξε για πρώτη φορά ανοιχτός να το συζητήσει, είπε ότι μόνο «ο Θεός ή μια ιατρική κατάσταση» θα τον οδηγούσε στο να αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Στο μεταξύ, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου πιστεύουν πως η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ήταν πίσω από την προτροπή του βουλευτή Άνταμ Σιφ προς τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα για τις αμερικανικές εκλογές και πως η ίδια είπε στον Μπάιντεν ότι δεν μπορεί να κερδίσει τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, δήλωσε μια ανώτατη πηγή από τον Λευκό Οίκο, με άμεση γνώση του θέματος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό