19 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Προς παράταση οι νέες ρυθμίσεις για την «χρυσή βίζα»

Ειδήσεις Ελλάδα

Σκέψεις για παράταση κατά τρεις ακόμα μήνες της έναρξης εφαρμογής των νέων ρυθμίσεων του προγράμματος «χρυσή βίζα» φαίνεται πως επικρατούν στο κυβερνητικό επιτελείο. 

Αυτό αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο του πρόσφατου Πανελληνίου Συνεδρίου Ενωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και αναμφίβολα θα προσδώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην αγορά ακινήτων, τόσο σε επίπεδο όγκου αγοραπωλησιών, όσο και τιμών πώλησης.

Με βάση τις νέες ρυθμίσεις, το όριο των 250.000 ευρώ πρόκειται να διπλασιαστεί σε 500.000 ευρώ, στο κέντρο της Αθήνας, στα βόρεια και στα νότια προάστια, στη Μύκονο, στη Σαντορίνη και στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Αυτό θα ισχύσει από την 1η Μαΐου (εφόσον έχει προηγηθεί προσύμφωνο αγοράς ακινήτου), με την κυβέρνηση να εξετάζει την παράταση της ημερομηνίας έως την 1η Αυγούστου.

Ηδη, πάντως, επικρατεί «φρενίτιδα» αγορών ακινήτων από ξένους, ιδίως στο κέντρο και στα νότια προάστια.

Συνολικά, το 2022 εκδόθηκαν 2.767 νέες άδειες επενδυτικής μετανάστευσης, αριθμός αυξημένος κατά 81% έναντι του 2021, όταν είχαν χορηγηθεί 1.525. Ωστόσο, ο αριθμός εξακολουθεί να υπολείπεται του 2019, όταν είχε σημειωθεί ιστορικό υψηλό με 3.504 νέες άδειες. Εντός του 2022 υποβλήθηκαν συνολικά 4.264 αιτήσεις για την έκδοση νέων αδειών, αριθμός που μαζί με τις αιτήσεις ανανέωσης αυξάνεται σε 5.547.

Η αλλαγή του νόμου που ψηφίστηκε στο τέλος του 2022, έχει ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη ροή ξένων επενδυτών, βοηθούσης και της χαλάρωσης της πολιτικής καταπολέμησης της πανδημίας από την Κίνα. Ειδικά, η τελευταία αυτή εξέλιξη έχει ενισχύσει σημαντικά τη ροή επισκεπτών από την Κίνα, δίνοντας σημαντική ώθηση στο πρόγραμμα «χρυσή βίζα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό