29.7 C
Athens
Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024

Προς διαγραφή ο Λευτέρης Αυγενάκης από την ΚΟ της ΝΔ μετά την επίθεση σε υπάλληλο του αεροδρομίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός τον παρέπεμψε στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος

Με αίτημα τη διαγραφή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέπεμψε τον Λευτέρη Αυγενάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ, όπως ανέφεραν πηγές από τη Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων, η επιτροπή που συνεδριάζει αυτή την ώρα, θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση, δηλαδή τη διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, για το περιστατικό βιαιοπραγίας στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος σε βάρος εργαζομένου αεροπορικής εταιρείας.

«Γαλάζια» στελέχη τόνιζαν ότι ακολουθήθηκε η ταχύτερη δυνατή διαδικασία, καθώς δεν μπορούσε να διαγραφεί βουλευτής χωρίς να έχει προηγηθεί η παροχή εξηγήσεων εκ μέρους του και πρώτα έπρεπε ο κ. Αυγενάκης να επιστρέψει από το Ηράκλειο.

Νωρίτερα, ο Λευτέρης Αυγενάκης κλήθηκε και έδωσε εξηγήσεις τόσο στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα όσο και στον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Σταύρο Καλαφάτη.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Τασούλας δήλωσε ότι επέβαλε στον κ. Αυγενάκη την ποινή της μομφής για ανάρμοστη συμπεριφορά και του αποκλεισμού από τις συνεδριάσεις του κοινοβουλίου για τις επόμενες 15 ημέρες.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό