35 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

«Προνόμιό μου να παρουσιάσω την αλήθεια»

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε μια περίοδο τεταμένων σχέσεων, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θα εκφωνήσει ομιλία στο αμερικανικό Κογκρέσο στις 24 Ιουλίου, μετά από κοινή πρόσκληση Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα μιλήσει και στα δύο σώματα του Κογκρέσου -τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων- καθώς ο πόλεμος στη Γάζα μαίνεται.

Τον περασμένο μήνα ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ζήτησε εντάλματα σύλληψης κατά του Ισραηλινού ηγέτη και του υπουργού Άμυνας, Γιόαβ Γκαλάντ, με κατηγορίες που σχετίζονται με τον πόλεμο.

Ο Νετανιάχου καταδίκασε την κίνηση του ΔΠΔ, λέγοντας ότι απέρριψε με αηδία ότι το «δημοκρατικό Ισραήλ» συγκρίθηκε με αυτό που αποκάλεσε «δολοφόνους».

Ο Νετανιάχου είπε, σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από ηγέτες του Κογκρέσου, ότι «είναι πολύ συγκινημένος που είχε το προνόμιο να εκπροσωπήσει το Ισραήλ… να παρουσιάσει την αλήθεια για τον δίκαιο πόλεμό μας εναντίον εκείνων που επιδιώκουν να μας καταστρέψουν».

Στην επιστολή τους με την οποία προσκαλούσαν τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον και ο ηγέτης της μειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς ΜακΚόνελ – και οι δύο Ρεπουμπλικάνοι – ανέφεραν ότι ελπίζουν ότι ο Νετανιάχου θα εκμεταλλευόταν την ευκαιρία «να μοιραστεί το όραμα της ισραηλινής κυβέρνησης για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την εγκαθίδρυση δίκαιης και διαρκής ειρήνη στην περιοχή».

Η ομιλία του στο Κογκρέσο έχει προκαλέσει αντιδράσεις κυρίως από την πιο αριστερή πτέρυγα των Δημοκρατικών, με πρώτο τον Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος δήλωσε πως δεν θα παρευρεθεί, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον Νετανιάχου «εγκληματία πολέμου».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό