20.2 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Προκρίθηκε στον τελικό η Ιμάνι Χελίφ που τράβηξε τα… βλέμματα λόγω διεμφυλικότητας [vid]

Ειδήσεις Ελλάδα

Μονοπώλησε το ενδιαφέρον τις πρώτες μέρες των Ολυμπιακών Αγώνων και τώρα βρίσκεται στον μεγάλο τελικό πυγμαχίας -66 κιλών Γυναικών. Η Ιμάνι Χελίφ κέρδισε την Γιαντζαέμ Σουβαναπένγκ, από την Ταϊλάνδη, και διεκδικεί το χρυσό μετάλλιο για την Αλγερία κόντρα στην Κινέζα, Λιού Γιάνγκ.

Η Αλγερινή πυγμάχος είχε δει να γίνεται σάλος γύρω από το όνομά της, όταν έβγαλε… νοκ-άουτ άουτ την Ιταλίδα, Αντζελίνα Καρίνι. Η Χελίφ θεωρείται διεμφυλική και έχει κριθεί βιολογικά ως άνδρας, για αυτό δεν της είχε επιτραπεί η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών, στο Νέο Δελχί, λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Ιταλίδα δεν άντεξε περισσότερο από 66 δευτερόλεπτα στην φάση των «16», καθώς δέχθηκε την πρώτη γροθιά από την Χελίφ και τα είδε… όλα. Μάλιστα, η Καρίνι δήλωσε πως δεν είχε βιώσει ποτέ ξανά τέτοιο χτύπημα. «Μπήκα στο ρινγκ για να αγωνιστώ, δεν τα παράτησα, όμως δεν έχω νιώσει τέτοια γροθιά».

Η Αλγερινή δέχθηκε πολλά άσχημα σχόλια για εκείνη και είδε τα social media να… οργιάζουν με την περίπτωσή της. Ωστόσο, συνέχισε κανονικά την πορεία της στο τουρνουά πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, παρά τις συζητήσεις περί διεμφυλικότητας και υψηλών επιπέδων τεστοστερόνης.

Για την ιστορία, η Λιού Γιάνγκ που θα αντιμετωπίσει στον τελικό θεωρείται και εκείνη διεμφυλική. Μάλιστα, η Κινέζα έχει κατηγορηθεί και εκείνη για επίπεδα τεστοστερόνης που ξεπερνούν το επιτρεπτό όριο για την συμμετοχή σε γυναικεία κατηγορία πυγμαχίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό