16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Προκλητική πλέον η επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ να καταρρεύσει το ΕΣΥ

Ειδήσεις Ελλάδα

Απάντηση δίνει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα για τη διαχείριση της πανδημίας. Σημειώνεται ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε σήμερα εκτός άλλων, κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλία, ότι «πρέπει να φροντίσει ο κ. Μητσοτάκης ώστε να ενισχυθεί το ΕΣΥ με περισσότερες κλίνες ΜΕΘ και το απαραίτητο προσωπικό. Να επιταχθούν ιδιωτικά νοσοκομεία, διότι σε αυτή τη μάχη δεν μπορεί να περισσέψει κανείς».

Ωστόσο, ο κ. Πλεύρης, σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «Το ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας έχει ενισχυθεί με άνω των 14.000 ιατρών και νοσηλευτών και έχουν υπερδιπλασιαστεί οι κλίνες ΜΕΘ. Ήδη το σύνολο των κλινών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα διατίθεται στο ΕΣΥ και άνω των 700 απλών κλινών του ιδιωτικού τομέα με το σύνολο του προσωπικού τους να  διατίθενται για την κάλυψη Co και non Co περιστατικών». 

«Επιπλέον», συνεχίζει, «έχουμε ήδη προβεί σε επίταξη υπηρεσιών ιατρών, όπου κρίθηκε απαραίτητο. Όλη η χώρα είναι μια Υγειονομική Περιφέρεια και από το σύνολο των δυνάμεων του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού παρέχεται σε όλους τους ασθενείς η δέουσα θεραπεία, σύμφωνα με τους κανόνες της Ιατρικής επιστήμης, τη στιγμή που άλλες χώρες με ισχυρότερα συστήματα υγείας αδυνατούν να περιθάλψουν περιστατικά». 

Επισημαίνει ακόμη ότι «Το πρόγραμμα νοσηλειών και εφημεριών καθορίζεται από το εκάστοτε νοσοκομείο με γνώμονα την πληρέστατη εξυπηρέτηση των ασθενών». «Να θυμίσουμε στον κ. Τσίπρα που επισκέφθηκε τη Θεσσαλία, ότι στα εκεί νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. το 2019 υπήρχαν 1.516 γιατροί, ενώ σήμερα υπάρχουν 1.617. Το 2019 υπήρχαν 3.406 νοσηλευτές, ενώ σήμερα υπηρετούν 4.058. Το 2019 υπήρχαν 46 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ σήμερα υπάρχουν 105 κλίνες», αναφέρει ο κ. Πλεύρης. 

«Η επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ να καταρρεύσει το ΕΣΥ για μικροπολιτικά οφέλη εκτός από εμφανής είναι πλέον και προκλητική», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο υπουργός Υγείας. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό