31.8 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Προειδοποιήσεις για νέο γεωμαγνητικό «χτύπημα»

Ειδήσεις Ελλάδα

Προειδοποιήσεις για ένα νέο κύμα γεωμαγνητικής καταιγίδας έρχονται από τις μετεωρολογικές υπηρεσίες, μετά τη γεωμαγνητική καταιγίδα που επηρέασε τον πλανήτη την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως φαίνεται, η Γη δεν έχει ακόμη αντιμετωπίσει πλήρως τις «σοβαρές» ηλιακές καταιγίδες της περασμένης εβδομάδας, αλλά ήδη οι επιστήμονες προειδοποιούν για μια νέα «τέλεια καταιγίδα» σπάνιων διαστημικών καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Daily Mail, η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) προειδοποίησε μέσω επίσημου δελτίου ότι υπάρχει 60% πιθανότητα μία γεωμαγνητική καταιγίδα κατηγορίας G2 να πλήξει τη Γη σήμερα Τρίτη 14 Μαΐου, με μειωμένη πιθανότητα εμφάνισης του φαινομένου την Τετάρτη.

Πρέπει να σημειωθεί πως η γεωμαγνητική καταιγίδα της προηγούμενης εβδομάδας ήταν επιπέδου G4 (σοβαρό), που σημαίνει ότι μπορεί να έχει ισχυρές επιπτώσεις στα συστήματα γεωεντοπισμού, τα ηλεκτρονικά, και της ηλεκτρικές συσκευές στη Γη, ωστόσο δεν σημειώθηκε σημαντικός αντίκτυπος.

Το νέο γεωμαγνητικό «χτύπημα»

Δεδομένου πως η φερόμενα επικείμενη καταιγίδα είναι επιπέδου G2 (ήπιο), είναι μικρή η πιθανότητα να επηρεάσει αισθητά κάποιον τομέα της καθημερινότητάς μας, με μία εξαίρεση.

Όπως και η προηγούμενη, έτσι και αυτή η καταιγίδα, αν διαπεράσει τη Γη, θα εντείνει την ορατότητα του βόρειου Σέλαος, το φωτομαγνητικό φαινόμενο που απαντάται στις χώρες γύρω από τους πόλους της Γης, όπως στη Σκανδιναβία.

Η γεωμαγνητική καταιγίδα θα εντείνει την παρεμβολή στο μαγνητικό πεδίο της Γης, κάνοντας τα λεγόμενα «βόρεια φώτα» να γίνουν ορατά και σε περιοχές πιο κοντά στον Ισημερινό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό