32.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Προγούλι ομορφιά «Μένουμε σπίτι»: Σπιτικές συνταγές και ασκήσεις για να το εξαφανίσετε [pics]

Ειδήσεις Ελλάδα

Προγούλι ομορφιά «Μένουμε σπίτι»: Δείτε τρόπους για να δείτε το αντιαισθητικό προγούλι και το διπλοσάγονο να εξαφανίζονται.

Προγούλι ομορφιά «Μένουμε σπίτι»:  Το προγούλι, το ευαίσθητο αυτό σημείο του προσώπου είναι ένα αγκάθι για πολλές γυναίκες και μπορεί να επηρεάσει τη συνολική εικόνα κλέβοντας λίγη από την γοητεία μας. Το καλό βέβαια είναι πως δεν υπάρχουν προβλήματα χωρίς λύση και το διπλοσάγονο είναι κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.  Πρώτα όμως, ας δούμε τον λόγο που δημιουργείται και στη συνέχεια μια μια τις μεθόδους που βοηθούν στην εξαφάνιση του.

Πως δημιουργείται το προγούλι

Το λεγόμενο και διπλοσάγονο, το οποίο είναι στην ουσία συσσώρευση λίπους στην περιοχή του πηγουνιού ή απλά χαλάρωση του δέρματος, μπορεί να προκληθεί από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες. Οι πιο βασικοί είναι:

Ηλικία: Καθώς μεγαλώνουμε το κολλαγόνο και η ελαστίνη του δέρματος μειώνονται με αποτέλεσμα να δημιουργείται χαλάρωση. Μια από τις πιο συνηθισμένες μορφές είναι και το προγούλι.

Κληρονομικότητα: Η μείωση της ελαστικότητας του δέρματος και η εμφάνιση του διπλοσάγονου πολλές φορές οφείλεται στα γονίδια. Αν για παράδειγμα υπάρχει οικογενειακό ιστορικό ύπαρξης προγουλιού, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες να κάνει την εμφάνιση του και σε εσάς. Γι’ αυτό τον λόγο, το ιδανικό είναι να προλάβετε την εμφάνιση του με ειδικές ασκήσεις, όπως οι παρακάτω, αλλά και με την κατάλληλη διατροφή.

Βάρος: Η συσσώρευση λίπους στην περιοχή κάτω από το πηγούνι μπορεί να οδηγήσει στην δημιουργία προγουλιού. Αντίστοιχα και το αδυνάτισμα με απώλεια πολλών κιλών μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση στο δέρμα του λαιμού και της σιαγόνας.

Λάθος στάση σώματος: Πολλές φορές ακόμη και η λάθος στάση σώματος μπορεί να προκαλέσει την αποδυνάμωση κάποιων μυών του σώματος, οδηγώντας έτσι στην χαλάρωση του δέρματος. Αν το πρόβλημα εμφανίζεται κάτω από το σαγόνι, τότε το αποτέλεσμα είναι το ενοχλητικό προγούλι.

Πως φεύγει το προγούλι 

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης. Η επιλογή της καταλληλότερης μεθόδου έχει να κάνει με την έκταση του προβλήματος, τον λόγο εμφάνισης του, αλλά και την ηλικία. Αφού λοιπόν εντοπίσετε την αιτία, θα μπορέσετε να στοχεύσετε στην καταπολέμηση της. O πιο τρόπος αντιμετώπισης είναι ο συνδυασμός διατροφής και άσκησης. Ακολουθώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής και καταναλώνοντας τροφές με λίγα λιπαρά, καθώς και λαχανικά – φρούτα μπορείτε να μειώσετε το συσσωρευμένο στο πηγούνι λίπος. Αν μάλιστα συνδυάσετε τη συγκεκριμένη δίαιτα με τις κατάλληλες ασκήσεις που θα συσφίξουν το δέρμα του λαιμού και θα εξαφανίσουν το προγούλι, όπως αυτές που θα δούμε παρακάτω, το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό.

Εξίσου ωφέλιμη θεωρείται η face yoga, όπως και το λεμφικό μασάζ του προσώπου.

Σπιτική μάσκα για σύσφιξη με ασπράδι αβγού

Το ασπράδι αβγού έχει την τάση να συσφίγγει την επιδερμίδα και να μικραίνει τους πόρους του δέρματος, βοηθώντας έτσι στην αντιμετώπιση του διπλού σαγονιού.

Θα χρειαστείτε:

– 1 ασπράδι αβγού

– 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

– 1 κουταλιά της σούπας μέλι

– 1 κουταλιά της σούπας γάλα

Τρόπος παρασκευής: Αρχικά ξεχωρίστε το ασπράδι από τον κρόκο. Μετά αναμείξτε το καλά με τα υπόλοιπα υλικά για να πάρετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Τρόπος εφαρμογής: Εφαρμόστε το μείγμα στο πηγούνι και το λαιμό σας και αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά. Μετά ξεπλυθείτε με άφθονο νερό. Κάντε την συγκεκριμένη μάσκα 1 φορά την ημέρα για να επωφεληθείτε από τα αποτελέσματα.

Ασκήσεις για να φύγει το προγούλι

Η εκγύμναση και η σύσφιξη των μυών του λαιμού και του σαγονιού μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην αντιμετώπιση του διπλοσάγονου. Πρόκειται για απλές κινήσεις τις οποίες μπορείτε να κάνετε καθιστή ή ξαπλωμένη. Οι συγκεκριμένες ασκήσεις ενδυναμώνουν τοπικά τους μύες της περιοχής, μειώνοντας την χαλάρωση του δέρματος και συμβάλλοντας στην καύση του λίπους.

Το προγούλι, το ευαίσθητο αυτό σημείο του προσώπου είναι ένα αγκάθι για πολλές γυναίκες και μπορεί να επηρεάσει τη συνολική εικόνα κλέβοντας λίγη από την γοητεία μας. Το καλό βέβαια είναι πως δεν υπάρχουν προβλήματα χωρίς λύση και το διπλοσάγονο είναι κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.  Πρώτα όμως, ας δούμε τον λόγο που δημιουργείται και στη συνέχεια μια μια τις μεθόδους που βοηθούν στην εξαφάνιση του.

Φιλήστε το ταβάνι

Πρόκειται για μια άσκηση που γυμνάζει τους μύες του λαιμού και της σιαγόνας, συσφίγγοντας τους και μειώνοντας την χαλάρωση στην οποία οφείλεται το διπλοσάγονο. Σε όρθια ή καθιστή θέση, διατηρήστε τον κορμό σας σε ευθεία στάση και χαλαρώστε τα χέρια σας. Γύρτε το κεφάλι σας προς τα πίσω, φέρτε την κάτω σιαγόνα μπροστά και σουφρώστε τα χείλη σας προς τα εμπρός όσο περισσότερο μπορείτε, σα να προσπαθείτε να φιλήσετε κάτι ψηλά. Σε αυτή τη φάση θα πρέπει να νιώθετε ένα τράβηγμα στον λαιμό και το πηγούνι. Παραμείνετε σε αυτή τη στάση για 10 δευτερόλεπτα περίπου και κάντε 2 σετ των 15 επαναλήψεων.

Κάντε περιστροφή με το κεφάλι σας προς τη φορά των δεικτών του ρολογιού, αλλά και αντίστροφα

Με την συγκεκριμένη άσκηση κινείτε και γυμνάζετε όλους τους μύες του λαιμού, του προσώπου, της σιαγόνας και του πηγουνιού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την σύσφιξη της επιδερμίδας. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι με ίσιο κορμό αρχικά να γείρετε απαλά το κεφάλι σας προς τη μια πλευρά και έπειτα να το περιστρέψετε, κάνοντας έναν πλήρη κύκλο. Επαναλάβετε την περιστροφή με την φορά των δεικτών του ρολογιού 10 φορές και στη συνέχεια κάντε άλλες 10 περιστροφές αντίστροφα. Σε περίπτωση που νιώσετε κάποια ενόχληση ή δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε τον κύκλο της περιστροφής, περιοριστείτε στο να κάνετε ένα ημικύκλιο.

Βγάλτε έξω τη γλώσσα

Η γνωστή και ως «χασμουρητό του λιονταριού» άσκηση ενδυναμώνει τους μύες και αντιμετωπίζει το προγούλι. Χαλαρώστε και βγάλτε έξω τη γλώσσα σας όσο πιο πολύ μπορείτε. Σε αυτή τη θέση θα νιώσετε ένα τράβηγμα στους μυς του λαιμού και του σαγονιού. Παραμείνετε με την γλώσσα έξω για 10 δευτερόλεπτα, ξεκουραστείτε και επαναλάβετε άλλες 9 φορές. Αντίστοιχα αποτελεσματική για το διπλοσάγονο είναι και η προσπάθεια να ακουμπήσετε τη μύτη σας με τη γλώσσα.

Πηγή:beautetinkyriaki

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό