12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Προβλήματα και στις παραδόσεις ποδηλάτων

Ειδήσεις Ελλάδα

Η κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα αφορά όλους τους τύπους οχημάτων, ακόμα και τα ποδήλατα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα  της βιομηχανίας ποδηλάτου στην Πορτογαλία, όπου η πανδημία εκτόξευσε τις παραγγελίες ποδηλάτων «made in Portugal».
«Έχουμε παραγγελίες μέχρι τα μέσα του 2023, αλλά θα μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε;» ρωτά ο διευθυντής εξαγωγών ενός εργοστασίου συναρμολόγησης ποδηλάτων στη Βόρεια Πορτογαλία, ηγέτης στην Ευρώπη ενός κλάδου που προσπαθεί να υποστηρίξει την έκρηξη της ζήτησης που προκλήθηκε και από την πανδημία.
Η περίπτωση της εταιρείας InCycles, μιας από τις ναυαρχίδες των ποδηλάτων μαρτυρά την «ιστορία επιτυχίας» ενός τομέα που ανθεί, αλλά που, ταυτόχρονα, υφίσταται διαταραχές στην παγκόσμια προσφορά αλυσίδα.
Με την πανδημία και τους περιορισμούς της, «οι άνθρωποι πάλεψαν για να έχουν ποδήλατα, οπότε πουλήσαμε πολλά», εξηγεί ο Filipe Mota στη μέση των τεσσάρων γραμμών συναρμολόγησης, όπου σχεδόν 200 εργαζόμενοι με ακριβείς κινήσεις συναρμολογούν ποδήλατα για περίπου σαράντα μάρκες.
Ωστόσο, όπως είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο, αυτή η «έκρηξη στις παραγγελίες» έχει προκαλέσει «πολύ σημαντική έλλειψη ανταλλακτικών, με χρόνους παράδοσης που μπορεί να φτάσει έως και δύο ή τρία χρόνια» από τους προμηθευτές εξαρτημάτων, κυρίως Ασιάτες.
φωτογραφία: Pexels

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό