21.4 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Προβάδισμα SPD κατά 1 μονάδα δίνουν τα exit polls

Ειδήσεις Ελλάδα

Μικρό προβάδισμα του SPD έναντι του AfD δίνουν τα exit polls για τις εκλογές στο Βρανδεμβούργο της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη αποτελέσματος του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD:

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) λαμβάνει 31%, ανατρέποντας τις δημοσκοπήσεις.Δεύτερη δύναμη αναδεικνύεται με 30% η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD).Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) λαμβάνει 12%.Η νεοσύστατη Συμμαχία Ζάρα Βάγκενκνεχτ (BSW) λαμβάνει επίσης 12%.Οι Πράσινοι βρίσκονται στο όριο εισόδου με 5%.Η Αριστερά περιορίζεται στο 3%.

Ο εκλογικός νόμος στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου προβλέπει ότι αν ένα κόμμα κερδίσει έστω και μία απευθείας εκλογή υποψηφίου του, εξασφαλίζει την είσοδό του στο κοινοβούλιο, ανεξαρτήτως συνολικού αποτελέσματος.

Ο Σολτς παίζει το πολιτικό του μέλλον στο παραδοσιακό προπύργιο του SPD

Υπενθυμίζεται ότι οι δημοσκοπήσεις έδειχναν πως το ακροδεξιό (AfD) προηγείτο έστω και οριακά του SPD, που κυβερνά το Βρανδεμβούργο από την επανένωση της Γερμανίας, το 1990.

Η εκλογική αναμέτρηση στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου θεωρείται κρίσιμη για το πολιτικό μέλλον του Γερμανού καγκελάριου, Όλαφ Σολτς, καθώς το SPD είχε καταποντιστεί σε τρεις σερί εκλογικές αναμετρήσεις: στις ευρωεκλογές και τις τοπικές εκλογές στα κρατίδια της Θουριγγίας και της Σαξονίας.

Το εκλογικό « φθινόπωρο» του Όλαφ Σολτς

Γερμανία: Ο Όλαφ Σολτς παίζει στο Βρανδεμβούργο το πολιτικό του μέλλον

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό