31.9 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Πριν το Πάσχα θα δοθεί η έκτακτη ενίσχυση – 22 λεπτά το λίτρο η επιδότηση στη βενζίνη για 60 λίτρα μηνιαίως

Ειδήσεις Ελλάδα

Μέτρα πάνω από ένα δισ. ευρώ για περισσότερους από 3,2 εκατ. πολίτες

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα τα μέτρα στήριξης πολιτών και επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις των διεθνών κρίσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Όπως επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, τα μέτρα ξεπερνούν συνολικά το ένα δισ. ευρώ και απευθύνονται σε 3,2 εκατ. συμπολίτες μας.

Η στήριξη που θα δοθεί θα είναι σε τρεις άξονες και θα αφορά:

Την σημαντική αύξηση της επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος, την στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών αλλά και των επιχειρήσεων και την επιδότηση της τιμής της βενζίνης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι η στήριξη μέσω των μέτρων που ανακοινώνονται αυτήν την ώρα επικεντρώνεται σε τρεις άξονες: «Πρώτον, στην πολύ σημαντική αύξηση επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος, δεύτερον στη στήριξη ευάλωτων συμπολιτών και τρίτον στην επιδότηση καυσίμων που ως αποτέλεσμα θα έχει τη μείωση της τιμής του πετρελαίου και της βενζίνης».

«Ζούμε σε ιστορική περίοδο, με υψηλές αβεβαιότητες, πρωτοφανείς προκλήσεις, μεγάλες ανατροπές

Ύστερα από την παγκόσμια υγειονομική κρίση η Ευρώπη βιώνει με τη εισβολή στη Ρωσία βαθιά γεωπολιτική κρίση. Έναν πόλεμο με απώλειες ανθρώπινων ζωών και μεταναστευτικά κύματα», είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Το κόστος αποτυπώνεται στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Η νέα κρίση διογκώνει τις τιμές στην ενέργεια και τα βασικά είδη, ενισχύει τον πληθωρισμό, ροκανίζει το εισόδημα, περιορίζει τζίρους και κέρδη επιχειρήσεων. Στη δίνη αυτή της κατάστασης ως κυβέρνηση κατανοούμε την όξυνση των προβλημάτων στην οικονομία. Ακούμε τον σφυγμό, αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες, σεβόμαστε τις αγωνίες. Αντιδρούμε άμεσα, ψύχραιμα συγκροτημένα. Θα είμαστε δίπλα στην κοινωνία. Κάνουμε το καλύτερο ώστε να περιορίσουμε τις συνέπειες της ακρίβειας στο πορτοφόλι του πολίτη».

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα η κυβέρνηση προχωράει σε νέα δέσμη μέτρων που εστιάζουν στους ευάλωτους.

Αυξάνουμε την επιδότηση ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, συνεχιζούμε την επιδότηση φυσικών προσώπων ύψους 640 εκατομμύρια τον Απρίλιο.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση για 3,2 εκατομμύρια νοικοκυριά θα δοθεί πριν το Πάσχα.

1,5 επιπλέον δόση επιδόματος παιδιού τον Απρίλιο για 625.000 χιλιάδες
200 ευρώ σε 677.000 χαμηλοσυνταξιούχους
200 ευρώ σε 35.000 ανασφάλιστους υπερήλικες
200 ευρώ 167.000 δικαιούχους ΑμεΑ
Διπλή δόση εγγυημένου εισοδήματος σε 240.000 δικαιούχους
Χορηγείται επιδότηση καυσίμων για 3 μήνες στα φυσικά πρόσωπα .
Επιδοτούμε 60 λίτρα καυσίμου μηνιαίως με 22 λεπτά το λίτρο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό