25.8 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Πρεμιέρα στην Κουμουνδούρου με αλλαγές σε θέσεις-κλειδιά

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα πρώτα δείγματα γραφής του έδωσε χθες ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανος Κασσελάκης, τοποθετώντας σε τρεις θέσεις-κλειδιά του κομματικού μηχανισμού στενούς συνεργάτες του και πρόσωπα από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα και του Παύλου Πολάκη.

Με την ανάληψη της ηγεσίας της Κουμουνδούρου ο κ. Κασσελάκης τοποθέτησε διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τον Μανώλη Καπνισάκη. Ο κ. Καπνισάκης είναι δικηγόρος της οικογένειας Κασσελάκη καθώς και του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ο οποίος στήριξε αποφασιστικά τον 35χρονο επιχειρηματία στη νικηφόρα πορεία του στις εσωκομματικές εκλογές.

Ταυτόχρονα ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντικατέστησε τον -κατά γενική ομολογία επιτυχημένο- εκπρόσωπο Τύπου της μετεκλογικής περιόδου, Στέργιο Καλπάκη, με τη δημοσιογράφο της κρατικής τηλεόρασης και πρώην βουλευτίνα Β’ Θεσσαλονίκης, Δώρα Αυγέρη, η οποία είναι ένα από τα πρώτα πρόσωπα που υποστήριξαν την υποψηφιότητά του για την ηγεσία.

Παράλληλα, ο κ. Κασσελάκης όρισε διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον πρώην βουλευτή Δυτικής Αττικής, Γιώργο Τσίπρα. Ο εξάδελφος του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα από τα 30 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που συνυπέγραψαν για την υποψηφιότητα Κασσελάκη και θα αντικαταστήσει τον Θανάση Θεοχαρόπουλο.

ΣΥΡΙΖΑ: Η μετα- Τσίπρα εποχή άρχισε – Τα στοιχήματα Κασσελάκη, η γκρίνια και τα σενάρια

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής εκλογικής αναμέτρησης ο Γιώργος Τσίπρας είχε καταγγείλει πως υπήρξε υπονόμευση του Αλέξη Τσίπρα από την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ.

Χθες ο κ. Κασσελάκης συναντήθηκε σε πολύ καλό κλίμα μετ ον προκάτοχό του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή με τη συζήτηση να χαρακτηρίζεται από αισιοδοξία για την επόμενη μέρα του κόμματος. Ο κ. Τσίπρας συνεχάρη τον διάδοχό του και του ευχήθηκε να είναι σιδεροκέφαλος. «Να χαρείς αυτές τις μέρες και μετά να αφοσιωθείς στην παρακαταθήκη που αναλαμβάνεις. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε δυσκολίες μεγάλες. Τα γνωρίζεις πολύ καλά. Πρέπει να δώσουμε ελπίδα και προοπτική με ενότητα και συντροφικότητα» είπε ο κ. Τσίπρας στον κ. Κασσελάκη και χαιρέτισε την αναφορά του ότι στα εσωκομματικά «ο δεύτερος είναι πρώτος και δεν είναι όπως το NBA».

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι η κοινή συνισταμένη όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, όλων των ψηφοφόρων. Τον τιμώ, είμαι εδώ για να διατηρήσω την παρακαταθήκη ζωντανή και εύχομαι να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς που μου έχει παραδώσει» δήλωσε από την πλευρά το ο κ. Κασσελάκης.

Τσίπρας: Δεν θα σας αφήσουμε να πλήξετε

Να σημειωθεί ότι αργότερα ο κ. Τσίπρας σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους επικαλέστηκε δήλωση του παλαιού πρωθυπουργού της Βρετανίας Χάρολντ Μακμίλαν. «Η πολιτική είναι events my dear. Δε θα σας αφήσουμε να πλήξετε, όχι εγώ, ο ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε και τόνισε ότι ο κ. Κασσελάκης «μαθαίνει γρήγορα».

Παράλληλα, όμως, ο κ. Τσίπρας έστειλε και έμμεσο μήνυμα για την ανάγκη διαφύλαξης της ενότητας του κόμματος ξεκαθαρίζοντας δεν θα ωφελούσε κανέναν μια «πυρηνική έκρηξη».

Την ίδια ώρα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δέχεται σκληρή κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από υποστηρικτές του κ. Κασσελάκη για το γεγονός ότι δεν τον συνεχάρη για τη νίκη του.

Ο Πάνος Σκουρλέτης καταλόγισε «αοριστολογίες» στον κ. Κασσελάκη.

Ο κ. Κασσελάκης είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Ο κ. Κασσελάκης υπογράμμισε τη σταθερή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην επανεκκίνηση των συνομιλιών για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό στο πλαίσιο των Αποφάσεων του ΟΗΕ, από το σημείο που διεκόπησαν στον Κρανς Μοντανά, όπως και στον διορισμό ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για το Κυπριακό.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ακόμη τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, οι οποίοι τον συνεχάρησαν για τη νίκη του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό