32.2 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Πρεμιέρα για τα απογευματινά χειρουργεία

Ειδήσεις Ελλάδα

Εντός των επόμενων εικοσιτετραώρων εκκινούν τα απογευματινά χειρουργεία, όπως γνωστοποίησε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο υπουργός ενημέρωσε πως πριν από λίγο υπεγράφη από τα τρία συναρμόδια υπουργεία, η κοινή υπουργική απόφαση για την έναρξη των απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ η οποία βρίσκεται ήδη στο εθνικό τυπογραφείο, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να εκτιμά πως εντός των επόμενων δυο ή τριών ημερών η απόφαση θα πάρει ΦΕΚ.

«Από το 1992 που το συζητάμε, θα ξεκινήσουν τα απογευματινά χειρουργεία αυτήν την εβδομάδα. Είμαι πολύ περήφανος για αυτή την απόφαση», τόνισε ο υπουργός.

Νωρίτερα, εκτόξευσε πύρινα βέλη στην αντιπολίτευση που του καταλόγισε ότι απεργάζεται κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

«Η μισθοδοσία του ΕΣΥ κοστίζει τρία δισ. ευρώ τον χρόνο. Αυτό που εισηγείστε στην πραγματικότητα, όταν ζητάτε αύξηση στους μισθούς των γιατρών, είναι να διπλασιάσουμε τον ΕΝΦΙΑ και το φόρο των ελευθεροεπαγγελματιών για να πληρώσουμε τις αυξήσεις αυτές», ανέφερε, ενώ πρόσθεσε πως το 2024 θα προκηρυχθούν συνολικώς 6,5 χιλιάδες μόνιμες θέσεις στο ΕΣΥ.

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε πως έρχεται διάταξη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου του, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους γιατρούς του ΕΣΥ να εργάζονται με μπλοκάκι, μετά το πέρας της βάρδιάς τους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό