22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρατήρια καυσίμων μήνυσαν άλλο πρατήριο επειδή πουλά τη βενζίνη πολύ φθηνά

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι τιμές καυσίμων έχουν αυξηθεί σημαντικά και στις ΗΠΑ και σήμερα η μέση τιμή για ένα γαλόνι βενζίνης είναι στα 4,24 δολάρια. Ένα πρατήριο στο Ουισκόνσιν ωστόσο μηνύθηκε από δύο ανταγωνιστές του επειδή πουλά τη βενζίνη φθηνότερα από αυτούς!
Τα πρατήρια βρίσκονται στη πόλη Γουκέσα του Ουισκόνσιν, ένα προάστιο του Μιλγουόκι, με το πρατήριο καυσίμων της αλυσίδας Woodman’s Food Market να πουλούσε στις 21 Μαρτίου ένα γαλόνι βενζίνης έναντι 3,59 δολαρίων, όταν άλλα πρατήρια στη περιοχή πουλούν ένα γαλόνι βενζίνης από 3,75 έως 3,99 δολάρια. Ανάμεσα σε αυτά είναι και ένα πρατήριο της BP και ένα της Shell που πουλούν τη βενζίνη έναντι 3,89 δολάρια και 3,79 δολάρια το γαλόνι αντίστοιχα.

Οι ιδιοκτήτες αυτών των δύο πρατηρίων μήνυσαν την Woodman’s Food Market, ζητώντας 80.000 δολάρια ο καθένας, επικαλούμενοι έναν κρατικό νόμο που λέει πως οι εταιρείες δεν μπορούν να πουλούν αγαθά κάτω από το κόστος. Στη μήνυση τους αναφέρεται πως το πρατήριο της Woodman’s Food Market πουλά κάτω του κόστους τη βενζίνη για περισσότερες από 40 ημέρες.

Η Woodman’s ισχυρίζεται πως συμμορφώνεται με τον νόμο, δηλώνοντας πως ένα πρατήριο της Costco 10 χλμ μακριά από το δικό της, πουλά το γαλόνι βενζίνης έναντι 3,49 δολαρίων. Έτσι η Woodman’s ζητά από τον δικαστή την απόρριψη της μήνυσης.
Να αναφερθεί πως ένα αμερικάνικο γαλόνι ισοδυναμεί με σχεδόν 3,79 λίτρα, κάτι που σημαίνει πως στις ΗΠΑ η μέση τιμή για ένα λίτρο βενζίνης είναι σήμερα στα 1,12 δολάρια (1,02 ευρώ).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό