23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πρέμιερ Λιγκ οι 5 παίκτες της χρόνιας

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πλειάδα των αστέρων που μπορούν να διεκδικήσουν τον τίτλο της χρονιάς για τον καλύτερο παίκτη και να είναι μέλος της καλύτερης ενδεκάδας είναι εντυπωσιακή. Πολλά αστέρια της Πρέμιερ θα παίξουν και στο Euro 2020 το οποίο μαγνητίζει την προσοχή.

Δεν μπορείς να τους χωρέσεις όλους τους παιχταράδες εύκολα σε ένα άρθρο. Υπάρχουν προφανείς επιλογές, αλλά και πιο ψαγμένες. Εμείς ξεχωρίσαμε εδώ πέντε από αυτούς που έχουμε στο μυαλό μας, για διαφορετικούς λόγους τον καθένα, ώστε να δώσουμε τροφή για σκέψη και ενδεχομένως να δεχτούμε αντιπροτάσεις. Ας δούμε λοιπόν αυτήν την πεντάδα. Σίγουρα μπορούν να υπάρξουν πολλές περισσότερες, αλλά ας ξεκινήσουμε με αυτούς.

Κέβιν Ντε ΜπρούινεΊσως ο πληρέστερος επιθετικός μέσος στον πλανήτη. Ο Βέλγος είναι κομβικός για τη Σίτι του Γκουαρδιόλα και από τους κύριους λόγους που οι σίτιζενς ξανακάθισαν στην κορυφή της χώρας. Κάνει τα πάντα. Στις ασίστ παίζει δίχως αντίπαλο, σκοράρει ο ίδιος, τρέχει ακατάπαυστα, πρεσάρει, έχει ψυχολογία, βγάζει ένταση. Ο Ντε Μπούινε κάνει τα πάντα. Είναι αδύνατον να μην το ξαναγράψουμε. Ακόμη και για αυτή τη Σίτι των μεγάλων αστέρων, ο τεράστιος αυτός παίκτης μοιάζει αναντικατάστατος. Ο τραυματισμός του στον τελικό, είναι μία από τις αιτίες της ήττας της Σίτι στο παιχνίδι της χρονιάς.

Ν΄Κολό ΚαντέΟι φίλοι της Λέστερ έλεγαν ότι το μεγαλύτερο μέρος της γης το καλύπτει η θάλασσα. Το υπόλοιπο το καλύπτει ο Ν’ Κολό Καντέ. Ο Γάλλος ήταν συγκλονιστικός όλη τη χρονιά. Πάνω του έστησε ο Τούχελ όλη την αμυντική λειτουργία της Τσέλσι. Στον τελικό ήταν παντού. Παντού όμως. Δεν υπάρχει εκατοστό του γηπέδου που να μην κατάπιε, δεν υπήρχε παίκτης τον οποίο δεν μάρκαρε. Ο Γάλλος ήταν ο κορυφαίος και έβαλε τεράστιο λίθο στη δεύτερη κατάκτηση Τσάμπιονς Λιγκ για τον σύλλογο του Λονδίνου. 

Αλάν Σαιντ-ΜαξιμένΚάποτε ο συγχωρεμένος Νίκος Αλέφαντος είχε πει για τον Ίλια Ίβιτς ότι «αυτή η παιχτούρα θα ρίξει τα τσιμέντα στο Καραϊσκάκη». Έτσι απλά. Το αναφέρουμε λοιπόν διότι οι Άγγλοι, με τον δικό τους τρόπο βέβαια, τα ίδια σχολιάζουν φέτος για τον Γάλλο ακραίο επιθετικό μέσο. Διασκεδαστής (με τη θετική έννοια) των θεατών που βλέπουν τα ματς της Νιούκαστλ. Μία κλάση πάνω από όλους τους άλλους συμπαίκτες του. Κι όλα αυτά βάζοντας πλέον και ουσία στο παιχνίδι του. Μένει να δούμε αν θα μείνει στις καρακάξες ή θα ταξιδέψει για άλλες πολιτείες. 

Τόμας ΣούσεκΊσως η πιο fair μεταγραφή στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ. Για να είμαστε πιο ακριβείς μάλλον θα χρησιμοποιήσουμε μία άλλη, επίσης αγγλική, φράση. Ο Τσέχος αποδείχτηκε η πιο value for money μεταγραφή στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Αποκτήθηκε από τη Γουέστ Χαμ με μόλις 19 εκατομμύρια ευρώ. Ένας μέσος box-to-box, από αυτούς που σχεδόν κάθε ομάδα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο χρειάζεται. Διαβάζει καλά το παιχνίδι, βοηθά τους συμπαίκτες του, εξελίσσει ποδοσφαιρικά τον εαυτό του. Κομβικός στη φανταστική αυτή πορεία της Γουέστ Χαμ που την έφερε στα ευρωπαϊκά σαλόνια υπό την καθοδήγηση του Σκωτσέζου Ντέιβιντς Μόγιες. 

Κάλβιν ΦίλιπςΘα ήταν ασέβεια προς τον ίδιο τον Μπιέλσα, αλλά και τη Λιντς για την πορεία που έκανε να μην υπάρχει κάποιος δικός της παίκτης ανάμεσα σε αυτούς που έκλεψαν την παράσταση. Δυσκολευτήκαμε να ξεχωρίσουμε, αλλά η αλήθεια είναι πως τελικά η επιλογή που κάναμε είναι δίκαιη. Ο Κάλβιν Φίλιπς διέπρεψε. Ένας αμυντικός μέσος που υπό την καθοδήγηση του Αργεντίνου δασκάλου του ποδοσφαίρου απογειώνει και τη δική του καριέρα. Με αυτόν στο γήπεδο η Λιντς είχε 1.83 πόντους ανά αγώνα στα παιχνίδια πρωταθλήματος. Χωρίς αυτός σε εννέα ματς τα παγώνια μάζεψαν 0,66. Η διαφορά είναι πραγματικά τεράστια. Κλήθηκε στην εθνική Αγγλίας και όλο το μέλλον φαίνεται να είναι στα πόδια του 24χρονού. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό