22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πράσινο φως για την αποδέσμευση ποσού ύψους 767 εκατ. ευρώ προς Ελλάδα από Eurogroup

Ειδήσεις Ελλάδα

Πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης  των 767 εκατ. ευρώ η οποία συνδέεται με τη 12η αξιολόγηση άναψε σήμερα η Κομισιόν, με τον αντιπρόεδρο Βάλντις Ντομπρόβκις να δηλώνει πριν από λίγο πως «παρά τις προκλήσεις από την πανδημία, η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο και η έκθεση θα λειτουργήσει ως βάση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης» .

Στην αρχική του τοποθέτηση του κοινοτικός επίτροπος Πάολο Τζεντιλόνι περιέγραψε ένα σκηνικό ισχυρής ανάπτυξης με έντονη αβεβαιότητα  για την οικονομία της ευρωζώνης η οποία απορρέει από το τρίπτυχο, πανδημία, πληθωρισμός και διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα. Σε αυτό το σκηνικό κρίσιμη  χαρακτηρίζεται  η σταδιακή απόσυρση των μέτρων στήριξης από τις οικονομίες.

Χρειάζεται καλύτερη στόχευση της δημοσιονομικής πολιτικής και όχι σύσφιξη τόνισε ο Π. Τζεντιλόνι σημειώνοντας ότι  το δημοσιονομικό έλλειμα προβλέπεται από το  7,1% του ΑΕΠ φέτος στο 3,9% του ΑΕΠ το 2022  και στο  2,4%  του ΑΕΠ το 2023 ενώ το χρέος προβλέπεται να αποκλιμακωθεί με αργό ρυθμό από το 100% του ΑΕΠ στο  97% του ΑΕΠ  το 2023. « Η μείωση του χρέους με φιλικό προς την ανάπτυξη τρόπο δεν είναι οξύμωρο αλλά θα είναι μια πρόκληση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google Newsκαι μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό