20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πράσινο φως από τη Γ.Σ. για την εισαγωγή της τράπεζας στο Χρηματιστήριο

Ειδήσεις Ελλάδα

Το «πράσινο φως» για τη διαδικασία εισαγωγής των μετοχών της τράπεζας στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Optima bank από την έκτακτη Γενική Συνέλευση μετόχων, που πραγματοποιήθηκε χθες. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η απόφαση αυτή αποτελεί σημείο «σταθμό» για την ιστορία της και ταυτόχρονα σημείο «εκκίνησης» για την επόμενη μέρα της τράπεζας.

Σημειώνεται ότι σήμερα η Optima bank διαθέτει ένα πανελλαδικό δίκτυο 27 καταστημάτων και στα 3,5 χρόνια λειτουργίας της, έχει συγκεντρώσει πάνω από 2,3 δισ. ευρώ σε καταθέσεις, ενώ έχει στηρίξει την ελληνική επιχειρηματικότητα με χρηματοδοτήσεις επενδύσεων που υπερβαίνουν τα 1,8 δισ. ευρώ.

Η Optima bank είναι η πρώτη τράπεζα που θα διαβεί το κατώφλι του Χρηματιστηρίου Αθηνών μετά από 17 χρόνια, κίνηση, που σύμφωνα με τη διοίκηση της τράπεζας, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της.

«Ο επόμενος σημαντικός στόχος μας στην Optima bank, είναι η εισαγωγή της τράπεζάς μας στο Χρηματιστήριο Αθηνών» δήλωσε ο πρόεδρος της Optima bank Γεώργιος Τανισκίδης, σχετικά με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Όπως σημείωσε, «αυτή η στρατηγική για εμάς απόφαση, θα υλοποιηθεί με τον τρόπο που έως σήμερα λειτουργούμε, με σχέδιο, συνέπεια και σεβασμό στους πελάτες μας, στους εργαζομένους μας αλλά κυρίως στους παρόντες και μέλλοντες μετόχους μας». «Οι άνθρωποι της Optima bank που συνέβαλαν στις μέχρι σήμερα επιτυχίες, είναι έτοιμοι να γράψουν το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία της, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς στην ελληνική τραπεζική αγορά» πρόσθεσε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό