35 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Πού πάει ο Τσαμάζ για CEO (;), ο πονοκέφαλος της Gastrade, η χαρά Σκρέκα και το τρικ με τις τιμές – Οικονομικός Ταχυδρόμος

Ειδήσεις Ελλάδα

Μιχάλης Τσαμάζ

Η προχθεσινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Metlen (πρώην Mytilineos) θα απασχολεί για πολύ καιρό την επικαιρότητα. Εχει μονοπωλήσει τις συζητήσεις στα επιχειρηματικά γραφεία – κι όχι μόνο….

Και κυρίως τα όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος και CEO κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος για τα νέα σχέδια της εισηγμένης, η οποία οδεύει προς το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, έχοντας αλλάξει το όνομά της και αποκτώντας πια εταιρική και μετοχική δομή στα πρότυπα ξένων πολυεθνικών ομίλων.

Άκουσα λοιπόν, διάφορα σχόλια και σενάρια – στον απόηχο της γενικής συνέλευσης – και ορισμένα από αυτά αφορούν και σε αλλαγές στη διοικητική δομή του ομίλου. Εχουν να κάνουν με την μεταγραφή και την είσοδο στο Δ.Σ. της Metlen ενός καταξιωμένου στελέχους. Γίνεται λόγος για τον κ. Μιχάλη Τσαμάζ!

Νέος CEO (;)

Στην αγορά, λοιπόν, κυκλοφορεί πώς ο κ. Τσαμάζ με τη λήξη της θητείας του στον ΟΤΕ – ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα – θα μετακινηθεί στη Metlen.

Οι πληροφορίες μάλιστα τον φέρουν να έχει κλείσει τη σχετική συμφωνία – οι σχετικές ανακοινώσεις δεν θα αργήσουν!

Πάντως στη διάρκεια της προχθεσινής γενικής συνέλευσης των μετόχων, πολλοί ήταν εκείνοι που ανέμεναν τον κ. Μυτιληναίο να προαναγγείλει και τις διοικητικές αλλαγές στην Metlen, αλλά εκείνος το απέφυγε….

Ετσι ορισμένες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι ο κ. Τσαμάζ θα τοποθετηθεί στη θέση του CEO, με τον κ. Μυτιληναίο να συνεχίζει ως εκτελεστικός πρόεδρος – εποπτεύοντας μ΄ αυτό τον τρόπο τις διαδικασίες για την εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Ετσι κι αλλιώς οι εξελίξεις αναμένονται και θα δούμε αν τελικά θα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για την έλευση του κ. Τσαμάζ και την πλήρωση της θέσης ως CEO στη Metlen….

—-

Gastrade

Εξελίξεις, όμως, αναμένουμε και για ένα project της Gastrade. Σας υπενθυμίζω ότι είναι η κοινή εταιρεία των μετόχων Ελμίνας Κοπελούζου, Gaslog, ΔΕΠΑ Εμπορίας, Bulgartransgaz και ΔΕΣΦΑ που ανέπτυξαν και διαχειρίζονται το FSRU Αλεξανδρούπολης.

Η πλωτή υποδομή αποθήκευσης LNG και επαναεριοποίησης φυσικού αερίου αν και επρόκειτο να ξεκινήσει την εμπορική της λειτουργία εντούτοις, όπως πληροφορούμαι, οι δοκιμές που γίνονται δεν έχουν ακόμη επιτρέψει την υποδοχή πλοίων και τη μεταφορά του καυσίμου.

Μαθαίνω, ότι επόμενος στόχος της Gastrade είναι το FSRU Αλεξανδρούπολης να ξεκινήσει την εμπορική λειτουργία του στις αρχές Ιουλίου…

Πηγές της εταιρείας, με τις οποίες συνομίλησα, μου διαψεύδουν διάφορες φήμες περί βλαβών και διάφορα τέτοια κακά πράγματα!

FSRU Θράκης

Πάντως, αν και η αγορά στην παρούσα φάση δεν ευνοεί ιδιαίτερα το LNG, τουλάχιστον στην περιοχή της Ευρώπης, εντούτοις η Gastrade προχωρά κανονικά την ωρίμανση και του δεύτερου FSRU.

Πρόκειται για το «FSRU Θράκης», θα αναπτυχθεί επίσης ανοιχτά του Θρακικού Κόλπου. Στη φάση αυτή τα στελέχη της εταιρείας τρέχουν τις αδειοδοτήσεις, μελέτες και τα σχετικά. Πάντως η επενδυτική απόφαση έχει πολύ δρόμο μπροστά της…

—-

Ο ευτυχισμένος Κώστας Σκρέκας

Χθες ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας ήταν ένας ευτυχισμένος και πολύ χαρούμενος άνθρωπος! Επιτέλους οι προσπάθειες του αναγνωρίζονται. Κι οι κόποι του έχουν αποτέλεσμα! Αναφέρομαι στην έρευνα του ΙΕΛΚΑ, σύμφωνα με την οποία ο «πληθωρισμός των σούπερ μάρκετ» τον Μάιο ήταν αρνητικός – κατά 1,25%! Κι ο άνθρωπος το πανηγύρισε δεόντως – με την σχετική δήλωση φυσικά! Για να καταλάβετε την διάθεση του, αναλογιστείτε πως πριν από λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης απολογούνταν – στο κοινοβούλιο – κι όχι μόνο – για την φέτα και το ελαιόλαδο!

Όμως είναι αλλιώς…

Το «δώρο» του ΙΕΛΚΑ τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές, ήταν κάτι σαν το «μάννα εξ ουρανού». Μόνο που αν διαβάσει κανείς προσεκτικά την ανακοίνωση του ΙΕΛΚΑ θα διαπιστώσει ότι μικρή σχέση έχει η πολιτική του υπουργείου Ανάπτυξης με τα αποτελέσματα της έρευνας. Πρώτον, φέτος το Πάσχα ήταν τον Μάιο, ενώ πέρυσι ήταν τον Απρίλιο, δεύτερον, οι εταιρείες στην πασχαλινή περίοδο «βομβαρδίζουν» τους καταναλωτές με προσφορές, ήταν το μερίδιο των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας έχει αυξηθεί και οι εταιρείες των επωνύμων προϊόντων με τι προσφορές προσπαθούν να περιορίσουν την ανάπτυξη τους, τέταρτον, η καλοκαιρία έφερε στην αγορά μεγαλύτερες ποσότητες οπωροκηπευτικών, εν αντιθέσει με πέρυσι. Κι υπάρχει και μία ακόμη λεπτομέρεια: οι τιμές δεν πέφτουν, παραμένουν σταθερές. Δηλαδή η ακρίβεια δεν έχει περιοριστεί, απλώς δεν αυξάνεται! Αυτά….

—-

Κομάντο!

Τo ‘χει βάλει «αμέτι μουχαμέτι» ο υπουργός Εθνικής οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής κ. Κωστής Χατζηδάκης να μην αφήσει ξαπλώστρα για ξαπλώστρα παράνομη! Ηδη ξεκίνησε από τη Ρόδο και υπάρχουν σε εκκρεμότητα περισσότερες από 1900 καταγγελίες για παράνομη κατάληψη αιγιαλού. Ακόμη! Μάλιστα κυκλοφορούν φήμες πως έχει στείλει τον υφυπουργό του κ. Χάρη Θεοχάρη με συγκεκριμένη αποστολή, να περιδιαβαίνει τις παραλίες ανά την Ελλάδα! Ξέρετε τώρα με τη δέουσα κάλυψη – μαύρο γυαλί, ολόσωμο μαγιό και τζόκεϊ, να μην τον κάψει ο ήλιος. Αλλά δεν επιβεβαιώνονται! Προς το παρόν….

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό