19 C
Athens
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024

Πού θα αξιοποιήσει Γερουλάνο – Διαμαντοπούλου ο Ανδρουλάκης – Οι αλλαγές στο «πράσινο» στρατόπεδο

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε …σαρωτικές αλλαγές προχωρά ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε μία προσπάθεια το ΠΑΣΟΚ να λειτουργεί στο εξής ως «αξιωματική αντιπολίτευση», εντός και εκτός Βουλής.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να προχωρήσει σε δύο δέσμες ανακοινώσεων την επόμενη εβδομάδα, πιθανότατα τη Δευτέρα και την Τρίτη, στις οποίες και θα περιγράφει τις αλλαγές στις οποίες θα προβεί, αφενός στη Βουλή και όχι μόνο, με στόχο το ΠΑΣΟΚ να φέρεται ως κυβερνητική δύναμη, αφετέρου στο κόμμα, με στόχο την καλύτερη δυνατή λειτουργία του.

Ειδικότερα, σκοπός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι να φτιάξει μία «σκιώδη κυβέρνηση», τουλάχιστον για τα βασικά υπουργεία. Σε αυτές τις θέσεις θα οριστούν κυρίως βουλευτές. Αν κάπου θεωρηθεί σκόπιμο να αναλάβει ένα «χαρτοφυλάκιο» εξωκοινοβουλευτικό στέλεχος του κόμματος, τότε θεωρείται βέβαιο ότι θα έχει και …αναπληρωτή, έναν βουλευτή, προκειμένου οι όποιες προτάσεις να μπορούν να παίρνουν κοινοβουλευτικά «σάρκα και οστά».

Αλλαγές στη Βουλή θα κάνει και στη θέση του Γραμματέα της ΚΟ, οπότε μετά την παραίτηση της Ευαγγελίας Λιακούλη, ακούγονται έντονα τα ονόματα της Μιλένας Αποστολάκη και του Πάρι Κουκουλόπουλου. Όσο για τις δύο θέσεις κοινοβουλευτικού εκπροσώπου που δικαιούται το ΠΑΣΟΚ, ακούγονται τρία ονόματα. Του Δημήτρη Μάντζου, που είναι και σήμερα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, του Παναγιώτη Δουδωνή και του Παύλου Χρηστίδη.

Ενδεκαμελές Πολιτικό Κέντρο

Σε επίπεδο κόμματος, ο Νίκος Ανδρουλάκης σκοπεύει να δημιουργήσει ένα ενδεκαμελές Πολιτικό Κέντρο, στο οποίο και θα χαράσσεται σε εβδομαδιαία βάση, η στρατηγική του κόμματος. Σε αυτό, πλην του ίδιου, θα μετέχουν συνυποψήφιοί του και πάντως ο Παύλος Γερουλάνος, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Χάρης Δούκας, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα μετέχει και ο Μιχάλης Κατρίνης.

Στους δύο πρώτους μάλιστα, επιφυλάσσει και χαρτοφυλάκιο, ενώ ο τρίτος, είναι εν ενεργεία δήμαρχος Αθηναίων. Η Νάντια Γιαννακοπούλου, όπως και ο Μιχάλης Κατρίνης, θα αναλάβουν επίσης από ένα χαρτοφυλάκιο στη «σκιώδη» κυβέρνηση του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ την ίδια ώρα επιμέρους ρόλους θα επιφυλάξει σε νεότερα στελέχη του κόμματος, με στόχο την ανανέωσή του και πάλι. Μεταξύ αυτών, ακούγονται τα ονόματα του Λευτέρη Καρχιμάκη και του Κώστα Τσουκαλά, της Όλγας Μαρκογιαννάκη και του Βαγγέλη Τσόγκα.

Την ίδια ώρα, προγραμματίζεται να λειτουργεί σε καθημερινή βάση, ανανεωμένος ο «πρωινός καφές» του κόμματος, με κάποια από τα προηγούμενα ονόματα να μετέχουν σε αυτόν, όπως άλλωστε και ο Δημήτρης Μάντζος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό