23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πού βρίσκεται το πολυτελές θέρετρο όπου κάθε δωμάτιο έχει τη δική του ιδιωτική παραλία

Ειδήσεις Ελλάδα

Κανείς δεν μπορεί να μπει στο νησί χωρίς να επιδείξει το διαβατήριο του

Το «Anantara World Islands Dubai Resort» είναι ένα υπερπολυτελές θέρετρο και ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πρόσφατα έργα στο Ντουμπάι, το οποίο βρίσκεται 15 λεπτά μακριά από την ακτογραμμή της πόλης.

Το θέρετρο είναι το πρώτο που άνοιξε στα World Islands, ένα σύμπλεγμα 300 νησιών στο σχήμα του κόσμου.

Το Anantara World Islands Dubai Resort είναι το δεύτερο θέρετρο της Anantara στην πόλη, μετά το πρώτο κατάλυμα της εταιρείας στο Palm Jumeirah, το τεχνητό νησί του Ντουμπάι.

Σε αντίθεση με το Palm Jumeirah, το θέρετρο στο νησί “South American Coronation” είναι εντελώς απομονωμένο και η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με ταχύπλοο.

Κανείς δεν μπορεί να μπει στο νησί χωρίς να επιδείξει το διαβατήριό του, διασφαλίζοντας ότι όσοι έρχονται έχουν εγγυημένα απόλυτη ιδιωτικότητα και ασφάλεια. Σύντομα θα λειτουργήσει και ελικοδρόμιο στο νησί.

Συνδυάζοντας επιρροές από την Ταϊλάνδη με την παράδοση των Εμιράτων, το θέρετρο αποτελεί μια πανάκριβη, «παιδική χαρά» για πλούσιους και διάσημους.

Περίπου 850 κοκοφοίνικες μεταφέρθηκαν από το Ομάν, καθώς και 500 φοίνικες και άλλα 4.000 τροπικά φυτά. Ένα θερμοκήπιο καλλιεργεί επίσης μια ποικιλία από τροπικά οπωροφόρα δέντρα, ενώ ένα γιγάντιο κλουβί πουλιών φιλοξενεί περίπου 200 τροπικά πουλιά που αναπαράγονται και εξασφαλίζουν επαρκείς πληθυσμούς για το νησί.

Ένας γιγαντιαίος πολυέλαιος φτιαγμένος από εκατοντάδες κοχύλια στρειδιών περιμένει στην είσοδο τους νέους επισκέπτες, λαμπυρίζοντας στον αέρα και τιμώντας την ιστορία αλιέων μαργαριταριών, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το θέρετρο διαθέτει 70 καταλύματα, και 40 από αυτά είναι βίλες με πισίνα. Τένις, σπα, υπερσύγχρονο γυμναστήριο και κινηματογράφος κάτω από τα αστέρια είναι μερικές από τις πολυτέλειες που προσφέρει το ξενοδοχείο.

Το πρότζεκτ World Islands μετράει σήμερα σχεδόν δύο δεκαετίες. Ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από τον Nakheel το 2003, και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 2008. Τα προβλήματα που αντιμετώπισε αρχικά ήταν πολλά, συμπεριλαμβανομένης της παγκόσμιας ύφεσης και πρακτικών προκλήσεων, όπως η παροχή νερού και ηλεκτρισμού σε αυτά τα νησιά.

Το μεγάλο έργο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων ήταν το πνευματικό τέκνο του επιχειρηματία του Ντουμπάι Sultan Ahmed Bin Sulayem, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της DP World, ο οποίος έχει επίσης ένα σπίτι στο νησί, αλλά δεν είναι μόνο οι πλούσιοι και οι διάσημοι που μπορούν να απολαύσουν αυτή την εμπειρία στο Ντουμπάι.

Με τιμές που ξεκινούν από 440 δολάρια για τα δωμάτια με θέα στον ωκεανό με μπαλκόνι, το νέο θέρετρο Anantara είναι στο ίδιο επίπεδο με πολλά από τα υψηλότερα ακίνητα της πόλης, μόνο που κάθε δωμάτιο απέχει λίγα βήματα από την άμμο.

Για μια γεύση υπερπολυτελείας, οι επισκέπτες μπορούν να νοικιάσουν μία από τις 424 τετραγωνικών μέτρων Beach Pool Villas τεσσάρων υπνοδωματίων που κοστίζουν έως και 9.800 δολάρια τη βραδιά. Τα απομονωμένα παραθαλάσσια ακίνητα δίνουν την αίσθηση στους επισκέπτες ότι βρίσκονται σε ιδιωτικό νησί παρά σε θέρετρο.

Βίλες από μπαμπού και φοίνικες είναι διάσπαρτες στην ακτή και αμμώδεις πεζόδρομοι διασχίζουν το θέρετρο. Το πολυτελές κατάλυμα φαίνεται να επενδύει περισσότερο στην ατμόσφαιρα και την απλότητα παρά στην χλιδή. Απομακρυσμένο από το θορυβώδες κέντρο, οι μόνοι ήχοι που ακούγονται είναι τα κελαηδίσματα των πουλιών.

«Για το Ντουμπάι, αυτό είναι που κάνει αυτό το μέρος μοναδικό», λέει ο διευθυντής του θερέτρου Τζάκομο Πούντελ. «Εδώ, οι μόνοι ήχοι που ακούτε είναι η θάλασσα και τα πουλιά. Δεν μπορείτε να το βρείτε πουθενά αλλού στο Ντουμπάι.»

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό