27.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

«Πού βρήκατε αυτά τα λεφτά;»: Μυστήριο με τα 28.000 ευρώ που βρέθηκαν κρυμμένα στο σπίτι του Λύτρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει μία ακόμη υπόθεση που αφορά τον γνωστό ποινικολόγο, Απόστολο Λύτρα, ο οποίος αποφυλακίστηκε πρόσφατα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον αστυνομικό αναλυτή Σταύρο Μπαλάσκα, κατά την έρευνα που διεξήχθη αμέσως μετά το περιστατικό κακοποίησης της συζύγου του και κατά συνέπεια της προφυλάκισής του, η Οικονομική Αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι του πρώην ζευγαριού όπου και εντόπισε 28.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα, τα οποία ήταν τυλιγμένα στα ρούχα.

Μέχρι στιγμής αν και έχουν ερωτηθεί τόσο ο γνωστός ποινικολόγος, όσο και η σύζυγός του, για το πώς βρέθηκε αυτό το μεγάλο ποσό στην οικία και από που προέρχονται, πειστική απάντηση δεν έχει δοθεί.

«Όταν προέκυψε το θέμα με τα ακριβά αυτοκίνητα, τα χρήματα και γενικότερα με τον τρόπο ζωής του κύριου Λύτρα από την Οικονομική Αστυνομία με διαταγή Εισαγγελέα, λίγο μετά την προφυλάκισή του ερευνήθηκε το σπίτι του εξονυχιστικά. Οι αστυνομικοί, έψαξαν παντού. Στο σπίτι της πρώτης συζύγου του δικηγόρου, στο πατρικό, το γραφείο, στα αυτοκίνητα του πρώην ζευγαριού και στην οικία που διέμεναν στα βόρεια προάστια. Αρχικά οι αστυνομικοί έψαξαν το χρηματοκιβώτιο της οικίας, το οποίο ήταν άδειο. Στη συνέχεια όμως εντόπισαν μέσα στην ντουλάπα, ανάμεσα σε πολύ καλά διπλωμένα ρούχα του ποινικολόγου 28.000 ευρώ, τα οποία και κατασχέθηκαν» αποκάλυψε αρχικά ο κ. Μπαλάσκας.

Τα χρήματα παραμένουν στα αζήτητα: «Δεν δόθηκε πειστική απάντηση»

Στη συνέχεια ο αστυνομικός αναλυτής ανέφερε ότι, μέχρι και σήμερα, τα χρήματα αυτά παραμένουν στα αζήτητα στο Παρακαταθηκών και Δανείων, καθώς οι κάτοχοι τους δεν έχουν δώσει εξηγήσεις για την προέλευση τους.

«Έγιναν επαλειμμένες κρούσεις της ελληνικής αστυνομίας τόσο στον κύριο Λύτρα όσο και στην πρώην σύζυγό του για να απαντηθεί το ερώτημα “που βρήκαν αυτά τα χρήματα”. Ωστόσο δεν δόθηκε πειστική απάντηση. Αυτά τα χρήματα δεν έχουν δικαιολογηθεί ποτέ, ούτε τα έχει αναζητήσει κανείς. Με ειδικό πρωτόκολλο τα λεφτά αυτά, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, καταλήγουν στο Παρακαταθηκών και Δανείων, μέχρις ότου οι κάτοχοι να δικαιολογήσουν την προέλευση τους».

Ερωτηθείς για τον αν θα ασκηθεί κάποια δίωξη και για το πώς θα προχωρήσει από εδώ και στο εξής η διαδικασία ο κ. Μπαλάσκας εξήγησε «αυτή η νέα εξέλιξη θα προστεθεί στην υπάρχουσα δικογραφία και από εκεί στην έδρα. Έχουν καταθέσει και οι δύο και δεν έχουν αναφέρει κάτι, με λίγα λόγια αυτά τα χρήματα είναι “στον αέρα”. Αν και στη συνέχεια δεν δώσουν κάποια εξήγηση υπάρχει πιθανότητα να ασκηθεί και μια επιμέρους δίωξη».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό