16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πούτιν: Κατά μέτωπο επίθεση σε ΗΠΑ και ΕΕ

Ειδήσεις Ελλάδα

Κατά μέτωπο επίθεση κατά των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαπέλυσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, από το βήμα του  Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. Η ομιλία του πραγματοποιήθηκε λίγο αργότερα, αφότου έγινε γνωστό ότι η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέστησε να δοθεί στην Ουκρανία καθεστώς υποψήφιας χώρας

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες αφότου κέρδισαν τον Ψυχρό Πόλεμο, αυτοανακυρήχθηκαν  «αγγελιοφόροι του Θεού στη γη»  που δεν έχουν υποχρεώσεις, αλλά μόνο συμφέροντα. Παράλληλα δεν αποδέχονται ότι νέα ισχυρά κέντρα έχουν δημιουργηθεί στο πλανήτη» είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Η Ρωσία στην νέα εποχή εισέρχεται ως μια ισχυρή κυρίαρχη χώρα. Μόνο τα ισχυρά κυρίαρχα κράτη μπορούν να πουν τη γνώμη τους για την αναδυόμενη παγκόσμια τάξη πραγμάτων αλλιώς είναι καταδικασμένα να παραμείνουν ή να γίνουν αποικίες» τόνισε. 

 Για τις κυρώσεις

«Όλοι όσοι θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται ή να συνεργάζονται με τη Ρωσία απειλούνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες» κατήγγειλε, επισημαίνοντας ότι η Ρωσία θα αντέξει τις Δυτικές κυρώσεις.

«Οι Δυτικές χώρες απέτυχαν να διαλύσουν τη Μόσχα» ανέφερε.«Οι κυρώσεις είναι πιο επιβλαβείς για όσους τις επιβάλλουν» ισχυρίστηκε 

«Οι ΗΠΑ αύξησαν τις τιμές των τροφίμων τυπώνοντας χρήματα και «ψάχνοντας» τρόφιμα στις παγκόσμιες αγορές,» συνέχισε. «Η πείνα στις φτωχότερες χώρες θα βαρύνουν την συνείδηση ​​της Δύσης και των λεγόμενων ευρωπαϊκών δημοκρατιών»  

Τόνισε επίσης ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να ενισχύσει τις εξαγωγές της σε σιτηρά και λιπάσματα και ότι  θα προχωρήσει σε εξαγωγές τροφίμων στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

 

REUTERS/MAXIM SHEMETOV

«Η ΕΕ έχασε την πολιτική της κυριαρχία»

Αναφερόμενος στην ΕΕ υποστήριξε ότι έχει χάσει την «πολιτική της κυριαρχία» στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας. «Οι ελίτ της χορεύουν στο ρυθμό κάποιου άλλου, προκαλώντας ζημιά στον δικό τους πληθυσμό»

«Η ανισότητα στην Ευρώπη θα αυξηθεί μόνο και μόνο ως αποτέλεσμα των κυρώσεων. Θα υπάρξει βαθιά υποβάθμιση στην Ευρώπη, οι σημερινές ελίτ θα αντικατασταθούν. Οι λάθος πολιτικές τους θα οδηγήσουν σε αύξηση των εθνικιστικών και εξτρεμιστικών συναισθημάτων στην κοινωνία». είπε ο Πούτιν.

   Για την εισβολή

Η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» ήταν δύσκολη – αλλά «μας επιβλήθηκε» υποστήριξε ο Ρώσος Πρόεδρος, ισχυριζόμενος για άλλη μία φορά ότι στοχεύει στην «προστασία του «λαού μας»,  του λαού του Ντονμπάς, καθώς  «υποβάλλονταν σε γενοκτονία».

«Η Ρωσία έστειλε στρατεύματα στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου για να αποστρατικοποιήσει τη χώρα και να την απαλλάξει από τους εθνικιστές που απειλούν τους Ρωσόφωνους. Η Ουκρανία και οι δυτικές χώρες λένε ότι οι ισχυρισμοί της Ρωσίας είναι αβάσιμο πρόσχημα για επίθεση», πρόσθεσε.

 

 Η καθυστέρηση

Υπενθυμίζεται ότι ο  Β. Πούτιν αναγκάστηκε να καθυστερήσει την ομιλία του  λόγω κυβερνοεπίθεσης. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους  δημοσιογράφους ότι η κυβερνοεπίθεση ξεκίνησε την Πέμπτη και απενεργοποίησε το σύστημα διαπίστευσης και αποδοχής επισκεπτών του φόρουμ, οδηγώντας σε πολλά προβλήματα με την πρόσβαση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό