16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πούτιν: Η Ρωσία πολεμάει στην Ουκρανία για την ίδια της την ύπαρξη

Ειδήσεις Ελλάδα

Απαντώντας ο Ρώσος πρόεδρος μεταξύ άλλων σε σχετική ερώτηση για τη ρωσική οικονομία σχολίασε πως έχει αποδειχθεί ισχυρότερη από το αναμενόμενο μετά τις δυτικές κυρώσεις

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Τρίτη ότι αυτό που διακυβεύεται στην Ουκρανία είναι η ίδια η ύπαρξη της Ρωσίας ως κράτους.

Μιλώντας προς τους εργαζομένους σε εργοστάσιο αεροσκαφών στη Μπουριάτια, ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε το γνωστό επιχείρημά του ότι η Δύση ήταν αποφασισμένη να διαλύσει τη Ρωσία.

«Επομένως, για εμάς αυτό δεν είναι ένα γεωπολιτικό καθήκον, αλλά ένα καθήκον επιβίωσης του ρωσικού κράτους, δημιουργώντας συνθήκες για τη μελλοντική ανάπτυξη της χώρας και των παιδιών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη ρωσική οικονομία σχολίασε πως έχει αποδειχθεί ισχυρότερη από το αναμενόμενο μετά τις δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία:

«Έχουμε αυξήσει την οικονομική μας κυριαρχία πολλές φορές. Τελικά, σε τι υπολόγιζε ο εχθρός μας; Ότι θα καταρρεύσουμε σε 2-3 εβδομάδες ή σε ένα μήνα», είπε και πρόσθεσε ότι ο εχθρός περίμενε ότι τα εργοστάσια θα σταματούσαν, το χρηματοπιστωτικό σύστημα θα κατέρρεε, η ανεργία θα αυξανόταν, οι διαδηλωτές θα κατέβαιναν στους δρόμους και η Ρωσία θα «κλυδωνίζονταν εκ των έσω και θα κατέρρεε».

«Αυτό δεν συνέβη», υπογράμμισε ο Πούτιν. «Αποδείχθηκε, για πολλούς από εμάς, και ακόμη περισσότερο για τις δυτικές χώρες, ότι τα θεμέλια της σταθερότητας της Ρωσίας είναι πολύ ισχυρότερα από ό,τι πίστευε κανείς» τόνισε.

Ο Πούτιν έχει κατηγορήσει επανειλημμένως τη Δύση ότι χρησιμοποιεί την Ουκρανία ως εργαλείο για να διεξάγει πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και να της επιφέρει μια «στρατηγική ήττα». Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι τους λένε πως βοηθούν την Ουκρανία να αμυνθεί από μια ιμπεριαλιστικού τύπου εισβολή, εξαιτίας της οποίας έχουν καταστραφεί ουκρανικές πόλεις, έχουν σκοτωθεί χιλιάδες πολίτες και εκατομμύρια άλλοι έχουν αναγκασθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό