28.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Πούτιν: Η Ρωσία θα συνεχίσει να αναπτύσσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή 21 Ιουνίου ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να αναπτύσσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο, το μεγαλύτερο στον κόσμο, ως αποτρεπτικό μέσο και θα προμηθεύει τον στρατό που πολεμά στην Ουκρανία με τα πιο σύγχρονα όπλα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ο Πούτιν έκανε αυτές τις δηλώσεις στο Κρεμλίνο, μιλώντας σε αποφοίτους των ακαδημιών του στρατού, της αστυνομίας και των μυστικών υπηρεσιών.

«Σχεδιάζουμε να αναπτύξουμε περαιτέρω την πυρηνική τριάδα ως μια εγγύηση για την πυρηνική αποτροπή και την διατήρηση της ισορροπίας δυνάμεων στον κόσμο», είπε ο Πούτιν.

Η πυρηνική τριάδα της Ρωσίας παραπέμπει στους πυρηνικούς πυραύλους που εκτοξεύει από ξηράς, αέρος και θαλάσσης.

Το Κρεμλίνο είναι έτοιμο για συζητήσεις με το NATO

Η Ρωσία είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει συνομιλίες για την ασφάλεια με τα κράτη του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την Παρασκευή, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τις προθέσεις της Μόσχας να ενισχύσει το εθνικό πυρηνικό οπλοστάσιο.

Αναφερόμενος στην ασφάλεια στην ευρασιατική περιοχή, ο Πούτιν είπε την Παρασκευή ότι το Κρεμλίνο είναι «έτοιμο για μια ευρεία διεθνή συζήτηση αυτών των βασικών, ζωτικής σημασίας ζητημάτων — τόσο με τους συναδέλφους μας στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης, την ΚΑΚ, την EAEU, τις BRICS και με άλλες διεθνείς ενώσεις — ευρωπαϊκά και ΝΑΤΟϊκά κράτη, συμπεριλαμβανομένων», σύμφωνα με μια έκθεση του ρωσικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Tass.

«Φυσικά, όταν είναι έτοιμοι για αυτό», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος, μιλώντας κατά τη διάρκεια συνάντησης με απόφοιτους στρατιωτικών πανεπιστημίων.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε επισημάνει ότι η προθυμία της Ρωσίας να διεξαγάγει συνομιλίες για την ασφάλεια με τις ΗΠΑ εξαρτάται συγκεκριμένα από ταυτόχρονες συζητήσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο, αλλά σε έναν ευρύ, περιεκτικό διάλογο που καλύπτει όλες τις διαστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της διάστασης που σχετίζεται με τη σύγκρουση γύρω από την Ουκρανία, τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών σε αυτή τη σύγκρουση», δήλωσε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το Tass.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό