20.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πούλησε smartphones σε κακοποιούς για να τους παρακολουθεί

Ειδήσεις Ελλάδα

Μία συνδυαστική επιχείρηση αμερικανικών, αυστραλιανών, ευρωπαϊκών και άλλων αστυνομικών αρχών οδήγησε σε εξάρθρωση δικτύου κακοποιών. Για τις περισσότερες από 800 συλλήψεις που έγιναν σε όλο τον πλανήτη έγινε εκτεταμένη χρήση κατασκοπευτικών τηλεφώνων.

Δίκτυα κακοποιών σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Βόρεια και Νότια Αμερική, Ασία και Αυστραλία είχαν γίνει αντικείμενο παρακολούθησης από τις αστυνομικές Αρχές μέσα από ειδικά κρυπτογραφημένα τηλέφωνα που είχαν πωληθεί στους κακοποιούς και οι δυνάμεις του Νόμου μπορούσαν να παρακολουθούν, χωρίς, φυσικά, να μπορούν να το καταλάβουν οι κακοποιοί.

Τα δίκτυα των κακοποιών εκτιμάται ότι είχαν ως κύρια δραστηριότητά τους την διακίνηση ναρκωτικών και όχι μόνο. Η επιχείρηση αυτή, η οποία θεωρείται ως μία από τις μεγαλύτερες συνδυασμένες αστυνομικές επιχειρήσεις που έχουν εκτελεστεί ποτέ, είχε την κωδική ονομασία Operation Greenlight/ Trojan Shield και την είχε προτείνει το FBI από το 2018.

Στα smartphones των κακοποιών υπήρχε εγκατεστημένη η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων ANOM, η οποία υποτίθεται ότι είναι ασφαλής και κρυπτογραφημένη, αλλά μπορούσαν να την παρακολουθούν οι Αρχές. Περισσότερα από 12.000 smartphones πωλήθηκαν από ανθρώπους του υποκόσμου σε περισσότερες από 300 ομάδες παρανόμων σε 100 χώρες και έτσι ξεκίνησε μία μαζική παρακολούθηση των δικτύων αυτών που οδήγησε τελικά σε περισσότερες από 800 συλλήψεις.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό