16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πούλησε το Giphy στη Shutterstock για μόλις $53 εκατ.

Ειδήσεις Ελλάδα

Η εντολή – διαταγή της βρετανικής Αρχής Ανταγωνισμού και Αγορών CMA προς τη Meta να προχωρήσει σε πώληση της υπηρεσίας Giphy εκτελέστηκε σήμερα από την τελευταία, καθώς ανακοίνωσε την πώληση της υπηρεσίας στη Shutterstock και μάλιστα με πολύ μεγάλη «χασούρα».

Η Meta είχε εξαγοράσει τη Giphy πριν από τρία χρόνια πληρώνοντας $400 εκατ., αλλά η CMA έκρινε πως η συγκεκριμένη κίνηση έβλαπτε σοβαρά τον ανταγωνισμό και ζήτησε την άμεση πώληση της. Προφανώς η Meta προσπάθησε να ανατρέψει την απόφαση με μια σειρά εφέσεων, οι οποίες, όμως, απορρίφθηκαν όλες και τον περασμένο Οκτώβριο έγινε οριστικό ότι θα πρέπει να βρει αγοραστή.

Αυτός δεν είναι άλλος από τη Shutterstock, η οποία αναφέρει στην ανακοίνωση της πως το Giphy δέχεται περισσότερες από 1.3 δισ. αναζητήσεις και τα GIFs του καταγράφουν πάνω από 15 δισ. θεάσεις καθημερινά! Η Shutterstock θα καταβάλει μόλις $53 εκατ. στη Meta, αλλά η τελευταία θα συνεχίσει να έχει πρόσβαση στο API για να ενσωματώνει το Giphy στις πλατφόρμες – υπηρεσίες της (Messenger, Facebook, Instagram, WhatsApp).

[PR]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό