22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τη συμπλήρωση 14 χρόνων

Ειδήσεις Ελλάδα

Διαδήλωση περίπου 8.000 ανθρώπων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας για την συμπλήρωση 14 χρόνων από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008.

Στην πορεία συμμετείχαν οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς, καθώς και του αντιεξουσιαστικού χώρου. Πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια το απόγευμα της Τρίτης και με συνθήματα όπως «δεν είπαμε ακόμη την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη» κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή.

Στην πορεία επίσης βρέθηκαν η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα, καθώς και ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, Γιάννης Μάγγος.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν ολοκληρωθεί η πορεία, μέρος των διαδηλωτών κατευθύνθηκε στα Εξάρχεια όπου έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση μπροστά από το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου. Αυτήν την ώρα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πραγματοποιήθηκαν έξι προσαγωγές γύρω στις 6 το απόγευμα πριν την έναρξη της πορείας κατά τη διάρκεια ελέγχων σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια. Σημειώνεται ότι άλλες δυο προσαγωγές έγιναν το μεσημέρι σε ελέγχους πριν από την συγκέντρωση των μαθητών στα Προπύλαια.

Τουλάχιστον 16 προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη

Πορεία πραγματοποιήθηκε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά την ολοκλήρωση της οποίας σημειώθηκε ένταση. Μάλιστα, πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 16 προσαγωγές. Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει ότι στην πορεία συμμετείχαν περίπου 6.000 άτομα.

Στο ύψος του τουρκικού προξενείου, στην οδό Αποστόλου Παύλου, οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης σε ομάδα ατόμων που πέταξε μολότοφ. Στη συνέχεια, το σκηνικό της έντασης μεταφέρθηκε στην οδό Ολυμπιάδος. Έχουν προκληθεί ζημιές σε σταθμευμένα ΙΧ, ενώ οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σπεύδουν στο σημείο για να σβήσουν τις φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Το θωρακισμένο όχημα εκτόξευσης νερού(αύρα) της Αστυνομίας που βρίσκεται στο σημείο συμμετέχει στις προσπάθειες κατάσβεσης.

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

H πορεία είχε μαζική συμμετοχή και ξεκίνησε γύρω στις 7 το απόγευμα από την Καμάρα, με τη συμμετοχή συλλογικοτήτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και ατόμων του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι διαδηλωτές, αρχικά κινήθηκαν με κατεύθυνση την οδό Εθνικής Άμυνας, Tσιμισκή, Ίωνος Δραγούμη και επέστρεψαν στην Εγνατία. Λίγο μετά τις 8 επέστρεψαν στην Καμάρα και ανέβηκαν προς τη Ροτόντα.

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Πορεία μαθητών και φοιτητών για την μνήμη του 15χρονου τότε Αλέξη Γρηγορόπουλου πραγματοποιήθηκε και το πρωί στην Αθήνα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό