24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Πομάσκι: «Εκεί που τα γόνατα λυγίζουν, ο Μίλτος εκτελεί» – Τεντόγλου: «Θα δοκιμάσω νέα πράγματα»

Ειδήσεις Ελλάδα

Με το νικητήριο τελευταίο άλμα του στα 8,06μ., ο Μίλτος Τεντόγλου κατάφερε να πανηγυρίσει μια ακόμα πρωτιά στο… buzzer-beater, παίρνοντας έτσι την νίκη στο Diamond League της Λωζάνης.

Ο προπονητής του σπουδαίου Έλληνα άλτη, Γιώργος Πομάσκι αποθέωσε τον αθλητή του για την σπάνια ικανότητα που έχει να μένει ψύχραιμος και αποτελεσματικός σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές, ενώ στις δηλώσεις του στον ΣΕΓΑΣ αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι αγωνιζόμενοι λόγω μιας ιδιαίτερης συνθήκης.

«Για αυτό έχουν μείνει στην ιστορία λίγοι αθλητές»

«Το τελευταίο άλμα είναι προσωπικό! Είναι δικό του! Εκεί που λυγίζουν τα γόνατα, ο Μίλτος εκτελεί! Για αυτό έχουν μείνει στην ιστορία λίγοι αθλητές. Κανένας δεν θέλει να βαρέσει το… τελευταίο πέναλτι, ο Μίλτος δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτό!

Ήταν ο γνωστός Μίλτος! Ό,τι χρειάζεται να κάνει, θα το κάνει. Αν κοιτάξει κανείς τον αγώνα του στη Λωζάνη έκανε τρεις φορές αυτό που έπρεπε. Στο τρίτο άλμα έκανε αυτό που έπρεπε για να μπει 8άδα, στο πέμπτο έκανε αυτό που έπρεπε να για μπει 3άδα και στο έκτο άλμα έκανε αυτό που έπρεπε για να πάρει τη νίκη. Ανταποκρίθηκε τρεις φορές με σιγουριά και με ασφάλεια.

Υπήρχε μια άσπρη γραμμή 50 πόντους πριν τη βαλβίδα και οι αθλητές πατούσαν εκεί. Τους περιόριζε λίγο οπτικά. Το ταρτάν είχε λίγη κόντρα γιατί ήταν παλιό και τους δυσκόλεψε κι αυτό λίγο».

Ο Μίλτος Τεντόγλου μετά από τον αγώνα του μιλώντας στη μικτή ζώνη στο στάδιο της Λωζάνη αναφέρθηκε στο σερί των 8 μ. που δεν ήθελε να χάσει. Μέχρι και την πέμπτη του προσπάθεια ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του μήκους είχε άλματα κάτω από τα 8 μέτρα. 

«Νιώθω πολύ καλά γιατί είχα ένα σερί, για πάνω από δύο χρόνια τώρα, όπου δεν έχω πηδήξει ποτέ λιγότερο από 8 μέτρα σε κανέναν αγώνα και δεν ήθελα να το χάσω σε αυτό το σημείο. Όσο για το πόσο μακριά μπορώ να φτάσω την επόμενη χρονιά, δεν ξέρω ακριβώς, αλλά θα δοκιμάσω κάποια νέα πράγματα, ίσως να αντιμετωπίσω κάποιες δύσκολες προκλήσεις και θα δούμε τι θα γίνει. Άλλη μια χρονιά, άλλη μια ευκαιρία».

Ο τελευταίος αγώνας του Μίλτου Τεντόγλου κάτω από τα 8 μ. είναι στις 30 Αυγούστου 2022 στη Λουκέρνη όπου ήταν τρίτος με 7,94 μ. (-0,5). Από τις 8 Σεπτεμβρίου 2022 όπου ήταν πρώτος στη Ζυρίχη με 8,42 μ. ακολουθεί ένα σερί 34 αγώνων με άλματα πάνω από τα 8 μέτρα. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό