17.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πολύ σοβαρή καταγγελία παραβίασης δεδομένων από το TikTok

Ειδήσεις Ελλάδα

To TikTok κατηγορείται από τις βρετανικές Αρχές ότι παραβίασε τα δεδομένα εκατομμυρίων παιδιών στην Ευρώπη. Η κατηγορία αυτή ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή υψηλότατου προστίμου στο TikTok.

Σύμφωνα με την Anne Longfield, την πρώην Επίτροπο Παιδιών της Αγγλίας, η οποία και έχει εγείρει το ζήτημα, για κάθε παιδί που χρησιμοποίησε το TikTok από τον Μάιο του 2018, η μητρική εταιρεία ByteDance μοιράστηκε τα προσωπικά τους δεδομένα με τρίτες εταιρείες, χωρίς τη συγκατάθεση των χρηστών.

Η υπόθεση αυτή είναι πολύ σοβαρή, ενώ το TikTok σημειώνει ότι η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων αποτελεί προτεραιότητα για εκείνο. Η υπόθεση γίνεται ακόμα πιο σοβαρή εάν συνυπολογίσει κανείς ότι το TikTok είναι ιδιαιτέρως δημοφιλές σε νεανικό κοινό, αριθμώντας 100 εκατομμύρια χρήστες μόνο στην Ευρώπη.

Το TikTok κατηγορείται ότι αντλούσε πολύ ευαίσθητα δεδομένα των χρηστών του, όπως τον τηλεφωνικό αριθμό, τη γεωγραφική θέση και τα βίντεο που ανέβαζαν με τρίτους, χωρίς να γνωρίζει κανείς περισσότερες πληροφορίες για το θέμα.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό