15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πολύ κοντά σε συμφωνία για κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας η ΕΕ

Ειδήσεις Ελλάδα

 Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κοντά στην επιβολή περισσότερων κυρώσεων στη Λευκορωσία, με στόχο περίπου 30 άτομα και οντότητες, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εξωτερικών και της Λευκορωσικής αεροπορικής εταιρείας Belavia,  δήλωσαν τρεις διπλωμάτες της ΕΕ, σύμφωνα με το Reuters.

 Ο νέος γύρος κυρώσεων πρόκειται να στοχεύσει Λευκορώσους αξιωματούχους που σύμφωνα με την  ΕΕ ότι οργάνωσαν τις  μετακινήσεις χιλιάδων μεταναστών στα σύνορα με Πολωνία και Λιθουανία ως απάντηση για τις κυρώσεις στο Μινσκ εξαιτίας της παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επίσης, τα νέα μέτρα κατά της κρατικής Belavia θα την εμπόδιζαν από το να μπορεί να μισθώνει αεροσκάφη από ιρλανδικές, ρουμανικές και δανικές εταιρείες.

 Αξιωματούχοι της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ζητούν ακόμη αυστηρότερα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων κυρώσεων και κατά των διεθνών αεροπορικών εταιρειών που κατηγορούνται ότι μετέφεραν μετανάστες στο Μινσκ, οι οποίοι στη συνέχεια προωθούνται  στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Τα κράτη της ΕΕ εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο να διευρύνουν τις οικονομικές κυρώσεις στη Λευκορωσία που επιβλήθηκαν τον Ιούλιο στοχεύοντας τον φορέα αντασφάλισης και την κύρια εταιρεία του κρατική BelarusRe, ανέφεραν διπλωμάτες.

Αν τελικά αποφασιστεί επιβολή νέων μέτρων ο συνολικός αριθμός των ατόμων που θα τελούν υπό δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις  θα ανέβει σε σχεδόν 200 άτομα – συμπεριλαμβανομένου του Λουκασένκο και των γιων του –   και σε περισσότερα από δώδεκα κρατικά ιδρύματα και εταιρείες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό