22.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πολύ δύσκολη νίκη ο Παναθηναϊκός με ΑΕΚ (78-72), πήρε προβάδισμα για τους τελικούς

Ειδήσεις Ελλάδα

Πάρα πολύ δύσκολη νίκη επί της ΑΕΚ με 78-72 πέτυχε ο Παναθηναϊκός στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό της Basket League.

Οι «πράσινοι» πήραν το προβάδισμα στη σειρά με 1-0 και χρειάζονται άλλες δύο νίκες για να προκριθούν στους τελικούς, ενώ η Ένωση καλείται σε 48 ώρες ν΄ αντιδράσει, εάν θέλει να μείνει «ζωντανή» στη μάχη για την είσοδό της στην καταληκτική φάση του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Όντεντ Κάτας δεν ήταν καλή επιθετικά και στηρίχθηκε ως επί το πλείστον στους Ιωάννη Παπαπέτρου και Χάουαρντ Σαντ Ρος, σε μια βραδιά που το περιφερειακό σουτ ήταν το μεγάλο της πρόβλημα.

Στο τέλος, όμως, «μίλησε» η ποιότητα των «πράσινων», που κατάφεραν έστω και με μία μέτρια επιθετικά εμφάνιση να κάνουν το 1-0 και να έχουν τον πρώτο λόγο για να προκριθούν στους τελικούς.

Οι δύο ομάδες «επένδυσαν» πολλά στην άμυνά τους, με το «τριφύλλι» να… πληγώνεται από τα τρίποντά του (5/23) και την «Ένωση» από τα λάθη της (17) και τις χαμένες προσπάθειες στα τελευταία κρίσιμα 3 λεπτά, όταν οι «κιτρινόμαυροι» είχαν την ευκαιρία να σκοράρουν από μέση και μακρινή απόσταση, αλλά ήταν άστοχοι.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο φορμαρισμένος Χάουαρντ Σαντ Ρος (18 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), με τους Ιωάννη Παπαπέτρου (16π., 6ρ.) και Μάριο Χεζόνια (14π.) να τον ακολουθούν.

Από την ΑΕΚ οι Ντάριλ Μέικον (14π.), Νίκος Ζήσης (11π.) και Λίνος Χρυσικόπουλος (10π.) ξεχώρισαν για την ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου.

Το επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων θα διεξαχθεί την Παρασκευή (21/5, 21:15), αυτή την φορά με τυπικά γηπεδούχο την Ένωση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό