16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πολύνεκρη σύγκρουση τρένων στο Πακιστάν

Ειδήσεις Ελλάδα

Τριάντα οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν συγκρούστηκαν δύο συρμοί εξπρές στο νότιο Πακιστάν σήμερα το πρωί, δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας σε πακιστανικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως εκτίμησε ο αξιωματικός της αστυνομίας Όμαρ Τουφέιλ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Geo News, ο απολογισμός των θυμάτων είναι ενδεχόμενο να αυξηθεί, καθώς υπάρχουν παραμορφωμένα βαγόνια στα οποία δεν έχουν μπορέσει να φθάσουν τα σωστικά συνεργεία μολονότι έχουν περάσει πλέον ώρες από τη σύγκρουση, στην περιφέρεια Γκότκι της νότιας πακιστανικής επαρχίας Σιντχ.

Κατά τον κ. Τουφέιλ, υπάρχουν τουλάχιστον 25 άνθρωποι μέσα στο ένα από τα βαγόνια στα οποία δεν έχουν μπορέσει να μπουν μέλη των σωστικών συνεργείων.

Νωρίτερα, η δημόσια πακιστανική ραδιοφωνία μετέδωσε ότι τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Millat Express (Καράτσι-Σαργκόντα) εκτροχιάστηκε και άλλος συρμός, που εκτελούσε το δρομολόγιο Sir Syed Express (Καράτσι-Ραβαλπίντι) έπεσε πάνω σε εκτροχιασμένα βαγόνια.  Κατά μια δεύτερη εκδοχή, ο ένας συρμός είχε ακινητοποιηθεί στις σιδηροτροχιές, όλες οι προσπάθειες των ελεγκτών να επικοινωνήσουν με δεύτερο που ακολουθούσε απέτυχε και σημειώθηκε η σύγκρουση.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, περίπου 1.100 επιβάτες βρίσκονταν στα δύο τρένα.

Τα τηλεοπτικά βίντεο έδειξαν ασθενοφόρα που μεταφέρουν τραυματίες επιβάτες σε νοσοκομεία, με πολλούς από αυτούς να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Στον τόπο του δυστυχήματος εκτός από τα σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει μονάδες της παραστρατιωτικής δύναμης των Rangers με βαριά μηχανήματα.

Τη βαθιά του λύπη για τη νέα τραγωδία εξέφρασε ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ιμράν Καν και με ανάρτηση στο Twitter ενημέρωσε ότι ζήτησε από τον υπουργό σιδηροδρόμων να επιβλέψει το έργο διάσωσης, ενώ παράλληλα διέταξε έρευνα για το δυστύχημα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, μερικοί από τους επιβάτες στο Millat Express ταξίδευαν με προορισμό μια γαμήλια δεξίωση.

Αδιευκρίνιστες παραμένουν μέχρι στιγμής οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το νέο σιδηροδρομικό δυστύχημα, σε μια χώρα όπου είναι συχνά, καθώς καμία κυβέρνηση δεν έχει φροντίσει για την συντήρηση των χιλιάδων χιλιομέτρων σιδηροτροχιών και συρμών από την εποχή της αποικιοκρατίας, όταν επικυρίαρχη δύναμη ήταν η Βρετανία.

Τουλάχιστον 75 άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν ένα τρένο πήρε φωτιά κατά τη διάρκεια δρομολογίου από το Καράτσι στο Ραβαλτάν, τον Οκτώβριο του 2019, ενώ το 2016, δύο αμαξοστοιχίες που μετέφεραν εκατοντάδες επιβάτες, συγκρούστηκαν στο Καράτσι, με τραγικό απολογισμό 21 νεκρούς. Η χειρότερη σιδηροδρομική τραγωδία στην ιστορία του Πακιστάν σημειώθηκε το 1990, με 210 νεκρούς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό