15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πολυτεχνειούπολη: Αντιπαράθεση για τη χρόνια αδράνεια υπουργείου Παιδείας

Ειδήσεις Ελλάδα

Του Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου[email protected]gr

Οξύνεται η πολιτική αντιπαράθεση για την ανοχή της πολιτείας στις συμμορίες που λυμαίνονταν την Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου με το ενδιαφέρον να στρέφεται πλέον στους λόγους για τους οποίους η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και η ΕΛ.ΑΣ αμελούσαν επί χρόνια να παρέμβουν για την αντιμετώπιση του ζητήματος παρότι η κείμενη νομοθεσία τους παρείχε αυτή τη δυνατότητα.    

Οι συνεχείς αποκαλύψεις για τις συμμορίες που είχαν το αρχηγείο τους στις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου αυξάνουν ολοένα την πίεση για απαντήσεις από τα συναρμόδια υπουργεία. Χθες με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, να απαντήσουν γιατί δεν ανέλαβαν καμία πρωτοβουλία εδώ και τρία χρόνια για να αντιμετωπίσουν το ζήτημα. «Θα απαντήσουν Κεραμέως – Θεοδωρικάκος για το φιάσκο με την εστία που αφέθηκε στο έλεος του ΟΝΝΕΔίτη;» διερωτήθηκε η αξιωματική αντιπολίτευση και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επί τρία χρόνια ήξερε για την εγκληματική δραστηριότητα στη Εστία του Ζωγράφου και δεν έκανε απολύτως τίποτα αφήνοντας τους φοιτητές των λαϊκών οικογενειών είτε εκτός εστιών είτε εκτεθειμένους σε κίνδυνο». Επίσης η Κουμουνδούρου επισήμανε ότι οι φοιτητικές εστίες δεν υπάγονται στα Πανεπιστήμια και δεν διέπονται προφανώς από κάποιο καθεστώς ασύλου αλλά υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας και ειδικότερα στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ του οποίου πρόεδρος είναι «ο διορισμένος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος». Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι σύμφωνα με στοιχεία από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ ο κ. Δέρβος «κάνει απευθείας αναθέσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ το μήνα για υπηρεσίες φύλαξης για να είναι τελικά οι φοιτητικές εστίες στο έλεος των κακοποιών». «Για την τραγική κατάσταση στις φοιτητικές εστίες η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης» συμπλήρωσε σε επικριτικό τόνο ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΔ: Ο ανάδοχος για τις φοιτητικές εστίες επιλέγεται από τρεις προσφορές

Στον αντίποδα το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας σημείωσαν σε κοινή ανακοίνωσή τους ότι για τη σημερινή κατάσταση στην Πολυτεχνειούπολη ευθύνεται η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ της περιόδου 2015-2019. Τα δύο υπουργεία σημείωσαν επίσης ότι επί ΣΥΡΙΖΑ τα έργα στις φοιτητικές εστίες έμεναν εκκρεμή ενώ επί ΝΔ ο ανάδοχος επιλέγεται από τρεις και πλέον διαφορετικές προσφορές. «Η εστία επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ορμητήριο εγκληματικότητας και τώρα αποδίδεται στους φοιτητές» πρόσθεσε η ΝΔ και ανέφερε ότι οι εστίες της Πολυτεχνειούπολης ανήκουν στο Πανεπιστήμιο. «Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται ότι οι προσπάθειες τις Κυβέρνησης για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια έχουν σήμερα τη στήριξη όλων των Ελλήνων. Γι’ αυτό και, κουνώντας της το δάκτυλο, προσπαθεί να αποποιηθεί το βαρύ ιδεοληπτικό του παρελθόν» κατέληξε η ΝΔ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό