25.3 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Πολυτελές, διαστημικό και με υψηλές επιδόσεις!

Ειδήσεις Ελλάδα

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το νέο HUAWEI Watch 4 Pro Space Edition, τη νέα έκδοση του πολυτελούς smartwatch της εταιρείας που παρουσιάστηκε επίσημα την περασμένη εβδομάδα στο Ντουμπάι, μαζί με αρκετά ακόμη προϊόντα που θα δούμε πιο αναλυτικά μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Το HUAWEI Watch 4 Pro Space Edition είναι ήδη διαθέσιμο και στην Ελλάδα σε τιμή €649 και με δώρο τα FreeBuds 5i για όσους το παραγγείλουν μέχρι τις 31 Μαΐου, αλλά εμείς είχαμε την ευκαιρία να το παραλάβουμε αρκετές ημέρες πριν την παρουσίαση και το φοράμε καθημερινά ως το κύριο ρολόι εδώ και σχεδόν 2 εβδομάδες για να μοιραστούμε μαζί σας τις εντυπώσεις μας σε αυτό το review!

Προτού ξεκινήσουμε με την κλασική δομή των reviews μας, να αναφέρουμε ορισμένα βασικά πράγματα για το HUAWEI Watch 4 Pro Space Edition. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή νέα έκδοση που ξεχωρίζει για την εκλεπτυσμένη κατασκευή από τιτάνιο και την φανταστική μεγάλη οθόνη που επικαλύπτεται με γυαλί – ζαφείρι για τρομερή ανθεκτικότητα στην καθημερινή χρήση, ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι υποστηρίζει και eSIM για να το χρησιμοποιείς εντελώς αυτόνομα χωρίς να χρειάζεσαι το smartphone (π.χ. για να πραγματοποιείς κλήσεις).

Κατασκευή – Σχεδιασμός

Η νέα έκδοση Space Edition του Huawei Watch 4 Pro δίνει και πάλι μεγάλη έμφαση στο σχεδιασμό. Η θήκη εξακολουθεί να είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο, αλλά έχει χρησιμοποιηθεί μια νέα επίστρωση άνθρακα που μοιάζει με διαμάντι, με αποτέλεσμα αυτό το σκούρο γκρι χρώμα και ακόμα μεγαλύτερη ανθεκτικότητα. Το ίδιο υλικό χρησιμοποιείται επίσης σε πολυτελή ρολόγια και στην αεροδιαστημική βιομηχανία. Το Huawei Watch 4 Pro είναι επίσης αδιάβροχο και πιστοποιημένο στο πρότυπο IP68 για καταδύσεις σε βάθος έως και 30 μέτρων, και φυσικά αντοχή στην σκόνη.

Με την έκδοση Space Edition, μπορείτε επίσης να αποκτήσετε διάφορα αποκλειστικά watch faces με θέμα το Διάστημα, ενώ η κόκκινη και μαύρη κεραμική στεφάνη ταιριάζει απόλυτα με το καντράν. Το τελευταίο έχει μέγεθος 49mm και πάχος 13mm, ενώ όλο το ρολόι (μαζί με το μεταλλικό μπρασελέ) ζυγίζει περίπου 110gr. Σίγουρα δεν είναι ελαφρύ και θα λέγαμε ότι ταιριάζει περισσότερο σε ένα αντρικό χέρι, ενώ απευθύνεται σε αυτούς που προτιμούν μεγάλα ρολόγια με premium κατασκευή που μπορούν να φορεθούν σε κάθε περίσταση.

Στη δεξιά πλευρά υπάρχει η εγχάρακτη περιστρεφόμενη κορώνα με μια κόκκινη πινελιά στη βάση της μέσω της οποίας μπορείς να πλοηγηθείς στις διάφορες λειτουργίες και εφαρμογές του ρολογιού, ενώ στην ίδια πλευρά από κάτω υπάρχει ακόμη ένα κουμπί συντόμευσης που μπορείς να ρυθμίσεις όπως το επιθυμείς. Φυσικά, η κορώνα λειτουργεί και ως κουμπί όταν την πατάς.

Σχετικά με το μεταλλικό μπρασελέ, η Huawei έχει βελτιστοποιήσει τα κουμπώματα προκειμένου να μπορείς να το μπαινοβγάζεις με ευκολία, να αφαιρείς ή να προσθέτεις τμήματα (συμπεριλαμβάνονται 5 στο πακέτο) για να το προσαρμόσεις κατάλληλα στον καρπό σου (από 140mm έως 210mm). Συνολικά, η κατασκευή από αεροδιαστημικό DLC τιτάνιο είναι με κάποιο μαγικό τρόπο matte και γυαλιστερή ταυτόχρονα!

Οθόνη

Σε ό,τι αφορά την οθόνη, η Huawei έχει χρησιμοποιήσει ένα κυρτό LTPO AMOLED panel 1.5’’ με ανάλυση 466 x 466 (310ppi), η οποία ανταποκρίνεται ταχύτατα στα αγγίγματα και είναι αξεπέραστα ευκρινής στο άμεσο φως του Ήλιου (πιστέψτε μας, το είδαμε στην έρημο των ΗΑΕ).

Αν το επιθυμείτε, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την Always-on display (AoD) στο μενού της συσκευής, η οποία φωτίζεται σε ένα σχέδιο που ταιριάζει με το επιλεγμένο watch face και παρέχει όλες τις πληροφορίες χωρίς να χρειάζεται να σηκώσετε ή να ενεργοποιήσετε το ρολόι. Παρόλα αυτά, η λειτουργία αυτή είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή για εξοικονόμηση μπαταρίας. Η AoD είναι επίσης απενεργοποιημένη στο sleep mode για την ελαχιστοποίηση των περισπασμών.

Ο χειρισμός της οθόνης αφής γίνεται με τις κλασικές χειρονομίες που γνωρίζουμε από την πλειοψηφία των smartwatches. Σαρώνοντας από πάνω προς τα κάτω ανοίγει το γρήγορο μενού, στο οποίο, για παράδειγμα, μπορεί να ενεργοποιηθεί το Wi-Fi, ενώ μπορείτε να βρείτε επίσης πληροφορίες σχετικά με το συνδεδεμένο smartphone και την τρέχουσα κατάσταση της μπαταρίας.

Σαρώνοντας από αριστερά προς τα δεξιά εμφανίζεται μια σύντομη επισκόπηση, η οποία παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον καιρό, το ημερολόγιο, το πρόγραμμα προπόνησης ή τον ύπνο της προηγούμενης νύχτας, για παράδειγμα. Αν κάνετε σάρωση από τα δεξιά προς τα αριστερά, μεταφέρεστε στα γνωστά tiles, όπως τα βήματα και η δραστηριότητα ή σε μια πρακτική συνολική επισκόπηση, η οποία εμφανίζει επίσης τον καρδιακό ρυθμό, τον κορεσμό οξυγόνου στο αίμα και τη θερμοκρασία του δέρματος.

Αν σύρουμε το δάχτυλο μας προς τα πάνω από το κάτω μέρος, το wearable μας δείχνει τις τρέχουσες ειδοποιήσεις, οι οποίες είναι ομαδοποιημένες ανά εφαρμογή και μπορούν επίσης να ανοίξουν μεμονωμένα με ένα πάτημα.

Κάνοντας κλικ στην κορώνα μεταφερόμαστε στη γενική επισκόπηση των εφαρμογών, ενώ το κάτω κουμπί ανοίγει ένα γρήγορο μενού με τρεις εφαρμογές (Training, HealthGlance 2.0, Phone αποθηκευμένα από προεπιλογή).

Λειτουργίες και Απόδοση

Όπως το συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία τρέχει το δικό της λειτουργικό σύστημα Harmony OS στο HUAWEI Watch 4 Pro Space Edition, το οποίο είναι ταχύτατο και βελτιστοποιημένο στο hardware της εταιρείας, ενώ είναι συμβατό με iPhone και Android smartphones (εκδόσεις iOS 13+, Android 8.0+) και η σύζευξη πραγματοποιείται μέσω της εφαρμογής Huawei Health. Σημειώστε ότι τα δεδομένα μπορούν να εξαχθούν στην εφαρμογή Apple Health αν το επιθυμείτε.

Ένας κωδικός QR στη συσκευασία χρησιμοποιείται για τη λήψη της εφαρμογής, με τη διαδικασία της εγκατάστασης να γίνεται χωρίς προβλήματα. Στη συνέχεια, το smartwatch μας καλωσορίζει με ένα σύντομο εκπαιδευτικό οδηγό που παρουσιάζει τις πιο σημαντικές λειτουργίες και χειρονομίες.

Αν και η Huawei δεν έχει αποκαλύψει ποιον επεξεργαστή χρησιμοποιεί, το πιθανότερο είναι ότι το HUAWEI Watch 4 Pro Space Edition τροφοδοτείται από το Qualcomm Snapdragon W5 Gen1, δηλαδή το ίδιο με το original μοντέλο.  Τα animations και οι μεταβάσεις είναι ευχάριστα ομαλά χωρίς καθυστερήσεις, ενώ η εκκίνηση των εφαρμογών και η εναλλαγή μεταξύ ενεργών εφαρμογών λειτουργεί επίσης ταχύτατα χωρίς κολλήματα.

Σημαντικό πλεονέκτημα είναι η υποστήριξη eSIM, έτσι ώστε το smartwatch να μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με ένα αντίστοιχο συμβόλαιο για να είναι δυνατή η πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων απευθείας μέσω του wearable, χωρίς να εξαρτάσαι από το smartphone.

Υπάρχουν επίσης κεραίες Bluetooth, NFC, WLAN και GNSS διπλής ζώνης. Ένα ενσωματωμένο ηχείο με μικρόφωνα επιτρέπει την αναπαραγωγή ήχων απευθείας μέσω του smartwatch και προφανώς προσφέρει τη δυνατότητα πραγματοποίησης τηλεφωνικών κλήσεων μέσω του smartwatch.

Κατά τ’ άλλα έχουμε τις κλασικές εφαρμογές που συναντάμε στα high-end smartwatches της Huawei, καθώς και άμεση πρόσβαση το κατάστημα App Gallery που δυστυχώς εξακολουθεί να προσφέρει λίγες έξτρα εφαρμογές για να ενισχύσεις την εμπειρία. Η αλήθεια είναι, βέβαια, πως με ό,τι υπάρχει προεγκατεστημένο απολαμβάνεις μια ολοκληρωμένη εμπειρία smartwatch που καλύπτει σχεδόν τα πάντα (π.χ. ξεχάστε mobile πληρωμές).

Σύντροφος για την προπόνηση και την υγεία

Η τεχνολογία των αισθητήρων του HUAWEI Watch 4 Pro Space Edition δεν αφήνει σχεδόν τίποτα που να μην καλύπτει τις ανάγκες του μέσου χρήστη. Συγκεκριμένα, είναι σε θέση να μετρά τον καρδιακό παλμό, να εκτελεί ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ), να μετρά τον κορεσμό οξυγόνου στο αίμα (SpO2) ή ακόμη και να ανιχνεύει πιθανή σκλήρυνση των αρτηριών.

Για ορισμένες από αυτές τις δοκιμές, το δάχτυλο πρέπει να τοποθετηθεί στον αισθητήρα στη δεξιά πλευρά του smartwatch, κάτι που λειτουργεί με μεγάλη αξιοπιστία. Οι μετρούμενες τιμές σε όλες τις δοκιμές είναι, απ’ όσο μπορούμε να πούμε, αρκετά ακριβείς και ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. 

Το ίδιο ισχύει και για την παρακολούθηση του ύπνου, η οποία καταγράφει με μεγάλη ακρίβεια τόσο τον ύπνο όσο και τα διάφορα στάδια του (βαθύς ύπνος, κατάσταση REM, ξύπνημα) και μάλιστα μέσα από την εφαρμογή Huawei Health μπορείς να παρακολουθείς ακόμα πιο αναλυτικές πληροφορίες.

Στις λειτουργίες προπόνησης, το HUAWEI Watch 4 Pro Space Edition αναγνωρίζει περισσότερα από 100 αθλήματα, τα οποία στη συνέχεια παρακολουθούνται με μεγάλη ακρίβεια. Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε εκτενή στατιστικά στοιχεία στο smartwatch ή στην εφαρμογή.

Η εφαρμογή HUAWEI Health κερδίζει πόντους ούτως ή άλλως με τον ξεκάθαρο σχεδιασμό της και τα πολλά στατιστικά στοιχεία και τις λεπτομερείς αναλύσεις για κάθε τι που μετρά το smartwatch.

Ως επί το πλείστον, όλα τα παραπάνω τα γνωρίζουμε και από τα προηγούμενα smartwatches της εταιρείας και σε γενικές γραμμές δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο. Αυτό που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι η νέα λειτουργία ελέγχου της υγείας Huawei Glance 2.0! Μέσα σε μόλις 60 δευτερόλεπτα, το Watch 4 Pro Space Edition εκτελεί διαδοχικά 7 μετρήσεις για να προσδιορίσει την κατάσταση της υγείας του χρήστη. Συγκεκριμένα μετρά καρδιακό ρυθμό, κορεσμό οξυγόνου στο αίμα, επίπεδο άγχους, θερμοκρασία δέρματος, ηλεκτροκαρδιογράφημα, τεστ αναπνοής (βήχεις στο μικρόφωνο) και την αρτηριακή σκληρότητα. Σε κάθε βήμα καθοδηγεί τον χρήστη για το τι πρέπει να κάνει και στη συνέχεια μπορείς να δεις μέσα από την εφαρμογή Huawei Health μια ολοκληρωμένη ανάλυση!

Αυτονομία

Ολοκληρώνουμε με την αυτονομία του HUAWEI Watch 4 Pro Space Edition, η οποία αποδεικνύεται πιστή στις εξαγγελίες της εταιρείας. Με ενεργοποιημένα τα πάντα εκτός από την μόνιμα ανοικτή οθόνη, το smartwatch μας έδωσε περίπου 4 ημέρες χρήσης με μία φόρτιση και μάλιστα γράψαμε και προπονήσεις μέσα σε αυτό το διάστημα. Σε δεύτερη φάση ενεργοποιήσαμε τα πάντα και η αυτονομία έπεσε κατά 1 ημέρα, που και πάλι είναι κάτι αποδεκτό δεδομένων των λειτουργιών που προσφέρει.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε και την εξαγγελία για 21 ημέρες αυτονομίας στη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας διότι…δεν έφτασαν οι ημέρες της δοκιμής! Αξίζει να σημειωθεί ότι υποστηρίζει και ασύρματη φόρτιση, ενώ η πλήρης φόρτιση μέσω του φορτιστή που συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο απαιτεί περίπου 1μιση ώρα.

Επίλογος

Το HUAWEI Watch 4 Pro Space Edition είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο ποιοτικά και εξελιγμένα smartwatch που έχουμε δει ποτέ από την εταιρεία, με την πολυτελή κατασκευή του να υπολείπεται, ενδεχομένως, μόνο από το Watch Ultimate.

Όπως προαναφέραμε είναι ένα smartwatch που απευθύνεται κυρίως σε άντρες και σε λάτρεις των μεγάλων ρολογιών. Μπορεί να φορεθεί σε κάθε περίσταση και με κάθε περιβολή, ωστόσο, παρά την ανθεκτική κατασκευή και την πληθώρα λειτουργιών και μετρήσεων που αφορούν το fitness δεν θα το λέγαμε και ό,τι πιο βολικό για ένα γυμναστήριο ή για κολύμβηση.

Από πλευράς λειτουργιών προσφέρει οτιδήποτε αξιοποιεί πραγματικά ένας χρήστης από ένα smartwatch και κατά την άποψη μας, το HarmonyOS μοιάζει πιο ώριμο από το WearOS παρά την απουσία μεγάλης γκάμας εφαρμογών, και με αρκετά καλή αυτονομία!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό