18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πολλά μοντέλα της Honda δείχνουν λάθος ώρα και ημερομηνία μετά την Πρωτοχρονιά

Ειδήσεις Ελλάδα

Πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες μοντέλων της Honda και της Acura σε όλο τον κόσμο, παραγωγής από το 2004 και έπειτα, που αναφέρουν πως από την Πρωτοχρονιά, η ημερομηνία και η ώρα του αυτοκινήτου τους είναι λανθασμένες, με την ημερομηνία να έχει κολλήσει την 1η Ιανουαρίου του 2002 και κανείς δεν μπορεί να προσαρμόσει χειροκίνητα ή αυτόματα την ώρα.

Το καλό της υπόθεσης είναι πως το πρόβλημα θα διορθωθεί από μόνο του τον Αύγουστο, αλλά η Honda αναζητά τρόπο να το διορθώσει νωρίτερα.
Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στα Civic 8ης και 9ης γενιάς, όπως και στα CR-V 4ης γενιάς και οι ιδιοκτήτες των μοντέλων που επηρεάζονται από το συγκεκριμένο bug, αναφέρουν πως ενώ προσπαθούν να αλλάξουν χειροκίνητα την ώρα και την ημερομηνία, η ημερομηνία επανέρχεται στην 1η Ιανουαρίου 2002 και η ώρα μεταβαίνει σε μια συγκεκριμένη ώρα, με την ώρα που εμφανίζεται στο σύστημα πλοήγησης και στη στερεοφωνική μονάδα να μην ταιριάζουν.

Χρήστες ανά τον κόσμο, σε διάφορα forums προσπαθούν να βρουν λύση στο πρόβλημα και καμία ενημέρωση λογισμικού δεν φαίνεται να λειτουργεί, ούτε αν κάποιος αποσυνδέσει την μπαταρία του αυτοκινήτου, ούτε αν αφαιρέσει την ασφάλεια του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.
Η Honda γνωρίζει το πρόβλημα και σε απάντησή της στο αμερικάνικο CRV Owners Club αναφέρει:
Έχουμε κλιμακώσει το ζήτημα του ρολογιού του συστήματος πλοήγησης στην ομάδα μηχανικών μας και μας ενημέρωσαν ότι θα αντιμετωπίσετε το πρόβλημα από τον Ιανουάριο του 2022 έως τον Αύγουστο του 2022 και στη συνέχεια θα διορθωθεί αυτόματα.
Να είστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε να το παρακολουθούμε και θα σας ενημερώσουμε εάν γίνει διαθέσιμη κάποια επιδιόρθωση πριν από αυτή τη στιγμή.
Η Honda Αγγλίας από τη μεριά της δήλωσε:
Έχουμε λάβει πολλές αναφορές σχετικά με αυτό το πρόβλημα και ενημερωθήκαμε ότι το τεχνικό τμήμα της Honda εργάζεται επί του παρόντος. Μόλις υπάρξει μια επιδιόρθωση για αυτό, οι εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι της Honda θα ενημερωθούν σχετικά και θα μπορούν να σας βοηθήσουν.
Ως εκ τούτου, θα ήταν καλύτερο να ελέγξετε στον τοπικό σας εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο Honda για τυχόν ενημερώσεις. Αυτοί θα έχουν τις πιο πρόσφατες πληροφορίες για το πρόβλημα και θα είναι σε θέση να βοηθήσουν όταν η λύση βρεθεί. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επίσης να επικοινωνήσουν με το τεχνικό τμήμα της Honda για πρόσθετη βοήθεια σχετικά με αυτό, εάν χρειαστεί.
Το bug εντοπίζεται στον τρόπο που έχει οριστεί η ημερομηνία GPS στο σύστημα, πριν από 1024 εβδομάδες. Ουσιαστικά είναι πρόβλημα στη κωδικοποίηση του συστήματος GPS και στη κεντρική μονάδα και έχει εμφανιστεί και παλαιότερα σε μοντέλα της Honda.

Συγκεκριμένα στις 16 Αυγούστου 2017, οι ιδιοκτήτες μοντέλων της Honda ΜΥ1999 – 2004, ανέφεραν ότι τα ρολόγια τους είχαν μηδενιστεί στις 00:00. Τότε η Honda χρειάστηκε 2 μήνες για να διορθώσει το πρόβλημα και να στείλει DVD με αναβαθμισμένο λογισμικό στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που αντιμετώπιζαν το πρόβλημα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό