Home Auto • Moto Πολιτεία της Αυστραλίας προτείνει απαίτηση ειδικής άδειας για την οδήγηση των supercars

Πολιτεία της Αυστραλίας προτείνει απαίτηση ειδικής άδειας για την οδήγηση των supercars

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι νομοθέτες της Νότιας Αυστραλίας, πολιτεία στο νότιο κεντρικό τμήμα της Αυστραλίας, εξετάζουν να απαιτήσουν οι ιδιοκτήτες σπορ αυτοκινήτων υψηλής ισχύος να ολοκληρώνουν μια πρόσθετη εκπαίδευση, ενώ παράλληλα θα πιέσει για την απαγόρευση της απενεργοποίησης συστημάτων ασφαλείας, όπως το ESP.

Αφορμή για την προτεινόμενη αλλαγή ήταν ένα θανατηφόρο τροχαίο όπου ένας οδηγός μιας Lamborghini Huracan σκότωσε μια έφηβο-πεζό το 2019. Ο οδηγός αθωώθηκε για τον θάνατο του πεζού, αλλά ομολόγησε την ενοχή του για μικρότερη κατηγορία. Ο Peter Malinauskas, ο πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας, επισκέφθηκε την οικογένεια του κοριτσιού μετά το δυστύχημα και υποσχέθηκε ότι η πολιτεία θα αναλάβει δράση.
Η πρόταση του Malinauskas περιλαμβάνει επίσης την απαγόρευση στους οδηγούς που ευθύνονται για ένα θανατηφόρο ατύχημα να οδηγούν αυτοκίνητο, μέσω κατάσχεσης του διπλώματος οδήγησης, μέχρι να ολοκληρωθεί η υπόθεσή τους στα δικαστήρια. Η τοπική κυβέρνηση σκοπεύει να φέρει τα θέματα στη Βουλή μέχρι το τέλος του 2022. Κλείνοντας, ο Malinauskas ζητά να υπάρχει ειδική αδειοδότηση και όχι απαγόρευση των supercars.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version